TERAZ NA ANTENIE

WKRÓTCE

Udostępnij:

Food Network

Perliczka po gruzi?sku z winogronami, pomara?czami i orzechami laskowymi

Informacje kluczowe

  • Poziom trudności
    › Średni
  • Czas przygotowania
    › 1/2 godz
  • Czas gotowania
    › 3/4 godz
  • Porcja dla
    › 4 porcje

Składniki

  • 1 gotowa do pieczenia perliczka

  • 100g rodzynek su?ta?skich

  • 150ml zimnej herbaty

  • 30g mas?a

  • 1 du?a cebula porz?dnie posiekana

  • 3 z?bki czosnku

  • po 100g jasnych i ciemnych winogron, przepo?owionych, bez pestek

  • 40 pra?onych orzechów laskowych, pokrojonych

  • 150ml porto

  • 50 ml soku pomara?czowego i skórki pomara?czowej

  • 1 laska cynamonu

  • kilka listków laurowych

  • sól i pieprz

  • gar?? posiekanej pietruszki