TERAZ NA ANTENIE

WKRÓTCE

Udostępnij:

Food Network

Buraczkowy gravadlax z piklami z ogórka na chrupkim chlebie

Informacje kluczowe

  • Poziom trudności
    › Średni
  • Czas przygotowania
    › N/A
  • Czas gotowania
    › N/A
  • Porcja dla

Składniki

 

1,4 kg filetu z ?ososia, bez ?usek

 

Buraczana marynata:

·         1 du?y surowy burak, obrany i poci?ty na ?wiartki

·         porz?dna gar?? ?wie?ego koperku, grubo posiekanego

·         3 ?y?ki soli morskiej

·         4 i 1/2 ?y?ki cukru pudru

·         1/2 ?y?ki miodu

·         1 ?y?ka ?wie?o zmielonego czarnego pieprzu

·         1/2 ?y?ki musztardy pe?noziarnistej

                                           

Ogórek w zalewie:

·         4 ?y?ki cukru pudru

·         4 ?y?ki octu jab?kowego

·         1 ogórek w cienkich plasterkach

·         ½ ?y?ki soli

·         1 ma?a szalotka, bardzo cienkie plasterki

 

Koperkowa ?mietana:

·         porz?dna gar?? koperku, drobno posiekanego

·         200ml ?mietany creme fraîche

·         sok z ½ cytryny

·         drobny, ?wie?o zmielony czarny pieprz

·         ma?e okr?g?e pieczywo chrupkie szwedzkie do podania (mo?na zast?pi? podobnym chrupkim pieczywem)

?wie?a rukiew wodna i ga??zki koperku, do dekoracji