TERAZ NA ANTENIE

WKRÓTCE

Udostępnij:

Food Network

Tartinki z jeżynami i bezą

Informacje kluczowe

  • Poziom trudności
    › Łatwy
  • Czas przygotowania
    › 1/2 godz
  • Czas gotowania
    › 3/4 godz
  • Porcja dla
    › 8 porcji

Składniki

Składniki na ciasto kruche:

  • 150 g masła
  • 75 g cukru
  • 1 jajko
  • ½ łyżeczki ekstraktu waniliowego
  • 225 g mąki tortowej
  • 90 g posiekanej białej czekolady
  • Szczypta soli

Składniki na masę:

  • 3 szklanki jeżyn (możesz zastąpić innymi, ulubionymi, kwaskowatymi owocami)
  • 100 g cukru
  • 15 g mąki kukurydzianej
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

Składniki na bezę:

  • 4 białka
  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • 70 g cukru
  • 20 g cukru pudru

Scripps Networks International (UK) Limited © 2017

Part of the Scripps Networks Interactive, Inc. group