TERAZ NA ANTENIE

WKRÓTCE

Udostępnij:

Food Network

Mazurek na dro?d?owym spodzie

Informacje kluczowe

  • Poziom trudności
    › Średni
  • Czas przygotowania
    › 1 godz
  • Czas gotowania
    › 40 min
  • Porcja dla
    › 12 porcji

Składniki

  • 400 g m?ki
  •     250 g mas?a
  •     1 jajko
  •     2 ?ó?tka
  •     1 szklanka ?mietany
  •     1 ?y?ka cukru
  •     50 g dro?d?y
  •     1 bia?ko do posmarowania ciasta

Masa

  •     ½ kg maku
  •     1 l mleka
  •     200 g cukru pudru
  •     20 g dro?d?y
  •     1 gar?? rodzynków
  •     1 gar?? suszonych daktyli
  •     1 gar?? suszonych moreli
  •     1 gar?? suszonych fig
  •     1 gar?? orzechów w?oskich
  •     1 gar?? p?atków migda?owych
  •     1 ?y?ka bu?ki tartej
  •     1 ?y?ka m?ki ziemniaczanej
  •     2 ?y?ki konfitury wi?niowej
  •     1 ?y?ka cukru waniliowego
  •     2 ?y?ki miodu
  •     1 jajko
  •     1 bia?ko

Zdobienie

  •     sok z cytryny
  •     cukier puder
  •     kandyzowana skórka cytrynowa
  •     migda?y