TERAZ NA ANTENIE

WKRÓTCE

Udostępnij:

Food Network

Pikantno-słodki kurczak po chińsku Jenny

Informacje kluczowe

  • Poziom trudności
    › Średni
  • Czas przygotowania
    › 1/4 godz
  • Czas gotowania
    › 20 min
  • Porcja dla
    › 4-6 porcji

Składniki

Kurczak

  • 6 piersi kurczaka pokrojonych na małe kawałki
  • 1 łyżka stołowa startego imbiru
  • 2 ząbki czosnku, drobno posiekane
  • 1 łyżka stołowa sosu sojowego
  • Spora szczypta mielonego białego pieprzu
  • 1 zielona papryczka chili drobno posiekana
  • 5 łyżek stołowych mąki kukurydzianej
  • 2 białka, ubite
  • Olej do smażenia

Sos

  • 1 łyżka stołowa oleju
  • 3 łyżki stołowe drobno posiekanego świeżego imbiru
  • 4 ząbki czosnku, posiekane
  • 2 całe gwiazdki anyżu
  • ½ szklanki brązowego cukru
  • 2 łyżki stołowe sosu sojowego
  • ¾ szklanki wody
  • 2 łyżki stołowe puree z pomidorów
  • 1 łyżka stołowa czerwonego octu winnego
  • ½ łyżeczki angielskiej musztardy w proszku
  • ½ szklanki sosu teriyaki
  • 2 łyżki stołowe sosu hoisin
  • ¼ łyżeczki oleju sezamowego
  • Wykończenie

  • 1 łyżka stołowa oleju
  • 2 czerwone papryczki chili, posiekane
  • 2 ząbki czosnku, posiekane
  • 4 dymki, posiekane
  • ½ szklanki grubo posiekanej świeżej kolendry

Scripps Networks International (UK) Limited © 2017

Part of the Scripps Networks Interactive, Inc. group