TERAZ NA ANTENIE

WKRÓTCE

Udostępnij:

Food Network

Pikantno-s?odki kurczak po chi?sku Jenny

Informacje kluczowe

  • Poziom trudności
    › Średni
  • Czas przygotowania
    › 1/4 godz
  • Czas gotowania
    › 20 min
  • Porcja dla
    › 4-6 porcji

Składniki

Kurczak

  • 6 piersi kurczaka pokrojonych na ma?e kawa?ki
  • 1 ?y?ka sto?owa startego imbiru
  • 2 z?bki czosnku, drobno posiekane
  • 1 ?y?ka sto?owa sosu sojowego
  • Spora szczypta mielonego bia?ego pieprzu
  • 1 zielona papryczka chili drobno posiekana
  • 5 ?y?ek sto?owych m?ki kukurydzianej
  • 2 bia?ka, ubite
  • Olej do sma?enia

Sos

  • 1 ?y?ka sto?owa oleju
  • 3 ?y?ki sto?owe drobno posiekanego ?wie?ego imbiru
  • 4 z?bki czosnku, posiekane
  • 2 ca?e gwiazdki any?u
  • ½ szklanki br?zowego cukru
  • 2 ?y?ki sto?owe sosu sojowego
  • ¾ szklanki wody
  • 2 ?y?ki sto?owe puree z pomidorów
  • 1 ?y?ka sto?owa czerwonego octu winnego
  • ½ ?y?eczki angielskiej musztardy w proszku
  • ½ szklanki sosu teriyaki
  • 2 ?y?ki sto?owe sosu hoisin
  • ¼ ?y?eczki oleju sezamowego
  • Wyko?czenie

  • 1 ?y?ka sto?owa oleju
  • 2 czerwone papryczki chili, posiekane
  • 2 z?bki czosnku, posiekane
  • 4 dymki, posiekane
  • ½ szklanki grubo posiekanej ?wie?ej kolendry