TERAZ NA ANTENIE

WKRÓTCE

Udostępnij:

Food Network

Marokański pudding ryżowy

Informacje kluczowe

  • Poziom trudności
    › Średni
  • Czas przygotowania
    › 1/4 godz
  • Czas gotowania
    › 20 min
  • Porcja dla
    › 4 porcje

Składniki

  • 160g nieugotowanego ryżu
  • 720ml mleka
  • 480ml odparowanego mleka
  • 1 laska wanilii lub 5ml ekstraktu z wanilii
  • 1 laska cynamonu
  • 100g cukru
  • 240ml śmietanki
  • 10ml mąki kukurydzianej, wymieszanej na pastę z odrobiną wody
  • 2 żółtka, ubite
  • 1-2 łyżki stołowe miodu
  • Skórka z 1 dużej, dojrzałej pomarańczy
  • 2 łyżeczki wody z kwiatów pomarańczy

Scripps Networks International (UK) Limited © 2017

Part of the Scripps Networks Interactive, Inc. group