TERAZ NA ANTENIE

WKRÓTCE

Udostępnij:

Food Network

Maroka?ski pudding ry?owy

Informacje kluczowe

  • Poziom trudności
    › Średni
  • Czas przygotowania
    › 1/4 godz
  • Czas gotowania
    › 20 min
  • Porcja dla
    › 4 porcje

Składniki

  • 160g nieugotowanego ry?u
  • 720ml mleka
  • 480ml odparowanego mleka
  • 1 laska wanilii lub 5ml ekstraktu z wanilii
  • 1 laska cynamonu
  • 100g cukru
  • 240ml ?mietanki
  • 10ml m?ki kukurydzianej, wymieszanej na past? z odrobin? wody
  • 2 ?ó?tka, ubite
  • 1-2 ?y?ki sto?owe miodu
  • Skórka z 1 du?ej, dojrza?ej pomara?czy
  • 2 ?y?eczki wody z kwiatów pomara?czy