TERAZ NA ANTENIE

WKRÓTCE

Udostępnij:

Food Network

RUGELACHY WŁODAWSKIE (porcja na 36 rogalików)

Informacje kluczowe

  • Poziom trudności
    › Średni
  • Czas przygotowania
    › N/A
  • Czas gotowania
    › N/A
  • Porcja dla

Składniki

SKŁADNIKI :

2,5 szklanki mąki

200 g miękkiego masła

200 g sera białego tłustego lub półtłustego

1 łyżka cukru brązowego

1 łyżka cukru waniliowego

opcjonalnie 2-3 łyżki śmietany 18%

 

NADZIENIE:

300 g suszonych gruszek

1,5 szklanki gotowanej białej fasoli

1/2 szklanki orzechów włoskich

1/4 szklanki rodzynek

1/2 szklanki cukru brązowawego

1-1,5 łyżki cynamonu

1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej

1/3 łyżeczki kardamonu

1 łyżka cukier waniliowy

Szczypta imbiru