TERAZ NA ANTENIE

WKRÓTCE

Udostępnij:

Food Network

Tort kawowy ze ?mietan?

Informacje kluczowe

  • Poziom trudności
    › Łatwy
  • Czas przygotowania
    › 1 godz
  • Czas gotowania
    › 1/2 godz
  • Porcja dla
    › 12 porcji

Składniki

Ciasto: 

  • 170g niesolonego mas?a, w temperaturze pokojowej
  • 330g granulowanego cukru
  • 3 jajka XL, w temperaturze pokojowej
  • 1½ ?y?eczka esencji wanilii
  • 300ml ?mietany
  • 375g zwyk?ej m?ki
  • 2 ?y?eczki proszku do pieczenia
  • ½ ?y?eczki sody
  • ½ ?y?eczki soli

Kruszonka:

  • 50g br?zowego cukru
  • 75g zwyk?ej m?ki
  • 1½ ?y?eczki mielonego cynamonu
  • ¼ ?y?eczki soli
  • 45g zimnego niesolonego mas?a, pokrojonego
  • 100g siekanych orzechów w?oskich, opcja

Glazura:

  • 65g cukru pudru
  • 2 ?y?ki sto?owe prawdziwego syropu klonowego