TERAZ NA ANTENIE

WKRÓTCE

Udostępnij:

Food Network

Gratin z cukini?

Informacje kluczowe

  • Poziom trudności
    › Łatwy
  • Czas przygotowania
    › 1/4 godz
  • Czas gotowania
    › 1/2 godz
  • Porcja dla
    › 4-6 porcji

Składniki

  • 90 g niesolonego mas?a, plus odrobina do smarowania
  • 450 g ?ó?tej cebuli, przepo?owionej i poci?tej na plasterki (3 du?e)
  • 900 g cukinii, pokrojonej na plastry grubo?ci ½ cm (4 cukinie)
  • 2 ?y?eczka soli
  • 1 ?y?eczka ?wie?o zmielonego czarnego pieprzu
  • ¼ ?y?eczki zmielonej ga?ki muszkato?owej
  • 2 ?y?ki sto?owe zwyk?ej m?ki
  • 225 ml gor?cego mleka
  • 170 g ?wie?ej bu?ki tartej
  • 170 g startego Gruyere