TERAZ NA ANTENIE

WKRÓTCE

Udostępnij:

Food Network

Francuska tarta jab?kowa

Informacje kluczowe

  • Poziom trudności
    › Średni
  • Czas przygotowania
    › 1 godz 30 min
  • Czas gotowania
    › 3/4 godz
  • Porcja dla
    › 12 porcji

Składniki

Ciasto:

  • 280g zwyk?ej m?ki
  • ½ ?y?eczka soli
  • 1 ?y?ka sto?owa granulowanego cukru
  • 110g zimnego niesolonego mas?a, pokrojonego
  • 120ml wody z lodem

Jab?ka:

  • 4 jab?ka granny smith
  • 100g granulowanego cukru
  • 55g zimnego niesolonego mas?a, drobno pokrojonego
  • 160g d?emu morelowego lub ciep?ych powide? morelowych
  • 2 ?y?ko sto?owe Calvados, rumu lub wody