TERAZ NA ANTENIE

WKRÓTCE

Udostępnij:

Food Network

Fusilli z kie?bas?, karczochami i suszonymi pomidorami

Informacje kluczowe

  • Poziom trudności
    › Średni
  • Czas przygotowania
    › 1/2 godz
  • Czas gotowania
    › 1/2 godz
  • Porcja dla
    › 6 porcji

Składniki

  • 165g ods?czonych suszonych na s?o?cu pomidorów, w plastrach, zostaw 2 ?y?ki sto?owe oliwy
  • 5kg w?oskiej ostrej kie?basy, bez skórki
  • 2 (225g) paczki karczochów
  • 2 du?e z?bki czosnku, posiekane
  • 390ml bulionu roso?owego
  • 110ml wytrawnego bia?ego wina
  • 450g makaronu fusilli
  • 110g startego Parmesanu, plus troch? do ozdoby
  • 75g siekanych li?ci ?wie?ej bazylii
  • 55g siekanych li?ci ?wie?ej w?oskiej pietruszki
  • 225g pakowanej w wodzie mozzarella, ods?czonej, pokrojonej w kostk?, opcja
  • sól i ?wie?o zmielony czarny pieprz