TERAZ NA ANTENIE

WKRÓTCE

Udostępnij:

Food Network

Pieczony kalafior z parmezanem i pancett?

Informacje kluczowe

  • Poziom trudności
    › Łatwy
  • Czas przygotowania
    › 1/4 godz
  • Czas gotowania
    › 20 min
  • Porcja dla
    › 4-6 porcji

Składniki

  • 1 kalafior pokrojony na kawa?ki
  • 60g pancetty, pokrojona w kostk?
  • 55g mas?a
  • 40g zwyk?ej m?ki
  • 375ml mleka
  • 1 z?bek czosnku, ca?y
  • 1 ?y?eczka p?atków chili
  • 100g startego Parmezanu
  • ¼ ?y?eczki soli
  • ¼ ?y?eczki ?wie?o zmielonego czarnego pieprzu
  • 1/8 ?y?eczki ?wie?o startej ga?ki
  • 30g bu?ki tartej