TERAZ NA ANTENIE

WKRÓTCE

Udostępnij:

Food Network

Zupa z soczewicy

Informacje kluczowe

  • Poziom trudności
    › Łatwy
  • Czas przygotowania
    › 1/2 godz
  • Czas gotowania
    › 3/4 godz
  • Porcja dla
    › 6-8 porcji

Składniki

  • 2 ?y?ka sto?owa oleju z oliwek
  • 150g drobno posiekanej cebuli
  • 25g drobno posiekanej marchewki
  • 25g drobno posiekanego selera
  • 2 ?y?eczka soli
  • 450g soczewicy, przebranej i p?ukanej
  • 225g obranych i siekanych pomidorów
  • 2L buliony warzywnego lub roso?owego
  • ½ ?y?eczki ?wie?o mielonych nasion kolendry
  • ½ ?y?eczki ?wie?o zmielonego pra?onego kminu rzymskiego
  • ½ ?y?eczki ?wie?o zmielonych ziaren paradise