TERAZ NA ANTENIE

WKRÓTCE

Udostępnij:

Food Network

Sos jogurtowy z estragonem

Informacje kluczowe

  • Poziom trudności
    › Łatwy
  • Czas przygotowania
    › 10 min
  • Czas gotowania
    › 10 min
  • Porcja dla
    › 1 litr

Składniki

Do sosu jogurtowego:

  • 2 ?y?ki sto?owe oliwy z oliwek
  • 110g drobno posiekanej cebuli
  • 1½ ?y?eczki drobno zmielonego czosnku
  • 2 ?y?ki sto?owe m?ki kukurydzianej
  • 240ml bulionu roso?owego
  • ½ ?y?eczki soli
  • ½ ?y?eczki zmielonego czarnego pieprzu
  • 1½ ?y?ki sto?owej suszonego estragonu
  • 240g ?wie?ego jogurtu, przepis poni?ej

Jogurt:

  • 950ml pó?t?ustego mleka
  • 80g mleka w proszku
  • 1 lub 2 ?y?ki sto?owe miodu
  • 100g zwyk?ego jogurtu, w temperaturze pokojowej