TERAZ NA ANTENIE

WKRÓTCE

Udostępnij:

Food Network

Enchilada Lasagna

Informacje kluczowe

  • Poziom trudności
    › Łatwy
  • Czas przygotowania
    › 1/2 godz
  • Czas gotowania
    › 1 godz
  • Porcja dla
    › 6 porcji

Składniki

Sos:

  • 2 suszone papryczki chipotle, bez nasion, posiekane
  • 3 du?e z?bki czosnku, zmielone
  • 2½ ?y?eczki proszku chilli
  • 1½ ?y?eczki pra?onych nasion kminu rzymskiego, ?wie?o zmielonych
  • 500ml (2 szklanki) bulion roso?owy
  • 675g (3 szklanki) sosu pomidorowego
  • ½ ?y?eczki soli
  • ¼ ?y?eczki ?wie?o zmielonego czarnego pieprzu

Farsz:

  • 1 ?y?ka sto?owa oleju ro?linnego
  • 455g (1 lb) udek lub piersi z kurczaka, bez ko?ci, bez skóry, pokrojone na kostk?
  • 375ml (1½ szklanki) pokrojonej na kostk? cebuli
  • Szczypta soli
  • 1 du?y z?bek czosnku, zmielony
  • 1 ?y?eczka suszonego oregano
  • 12 (15cm (6 in)) kukurydzianych tortillas
  • 750ml (3 szklanki) siekany queso fresco lub Monterey Jack
  • Spray do sma?enia