TERAZ NA ANTENIE

WKRÓTCE

Udostępnij:

Food Network

Krewetki przyprawiane muszkatem z oil down

Informacje kluczowe

  • Poziom trudności
    › Średni
  • Czas przygotowania
    › 1/2 godz
  • Czas gotowania
    › 20 min
  • Porcja dla
    › 4 porcje

Składniki

  • 32 ?rednie krewetki w skorupkach z ogonkiem, od?y?owane
  • 3 ?y?ki sto?owe syropu muszkatowego
  • 3 ?y?eczki jasnego sosu sojowego
  • 3 z?bki czosnku, starte
  • 2 ?y?eczki drobno startego imbiru
  • 2 ?y?eczki sosu paprykowego West Indian
  • ½ ?y?eczki mieszanki przypraw
  • ½ ga?ki muszkatowej, drobno startej
  • 2 ?y?ki sto?owe oleju ro?linnego
  • OIL DOWN
  • 2 ?y?ki sto?owe oleju ro?linnego
  • 2 ?y?ki sto?owe mas?a
  • 1 du?a cebula, pokrojona w kostk?
  • 2 z?bki czosnku, posiekane
  • 1.5kg  wybranych warzyw korzennych (ziemniaki, dynia, s?odkie ziemniaki, kassawa, rzepa, pasternak) obrane i pokrojone na kawa?ki o grubo?ci 1½ cala, gotowane na parze i sch?odzone
  • 1 ?y?eczka sosu paprykowego West Indian
  • 2 ?y?eczki kurkumy
  • 1 ?y?eczka suszonego tymianku
  • 400ml mleczka kokosowego
  • ¼ ga?ki muszkatowej, drobno startej
  • 125gm zielonej fasoli szparagowej pokrojonej na d?ugo?? 2 cali, zblanszowanej i sch?odzonej
  • 2 ga??zki ?wie?ego tymianku, bez li?ci
  • Sól i pieprz
  • 1 ?y?ka sto?owa ?wie?ej kolendry, drobno posiekanej
  • 8 drewnianych patyczków szasz?ykowych