TERAZ NA ANTENIE

WKRÓTCE

Udostępnij:

Food Network

BBQ Kurczak jerk

Informacje kluczowe

  • Poziom trudności
    › Średni
  • Czas przygotowania
    › 20 min
  • Czas gotowania
    › 1/2 godz
  • Porcja dla
    › 4 porcje

Składniki

  • 6 porcji udek kurczaka
  • Sok z dwóch limonek
  • 1 du?a cebula, posiekana
  • 3 z?bki czosnku, obrane
  • 1 gar?? m?odych cebulek, posiekanych (ze szczypiorkiem)
  • 1 ?y?ka sto?owa ?wie?ego tymianku, bez li?ci
  • 2 papryki habanero, pokrojone na po?ówki
  • 2-calowy kawa?ek imbiru, obrany i posiekany
  • 2 ?y?ki sto?owe oleju z orzeszków ziemnych
  • 3 ?y?eczki zmielonego ziela angielskiego
  • 3 ?y?ki sto?owe bia?ego octu winnego
  • 2 ?y?ki sto?owe cukru demerara
  • 2 ?y?ki sto?owe jasnego sosu sojowego
  • 2 ?y?ki sto?owe ciemnego rumu

SOS BBQ

  • 6 ?y?ki sto?owe keczupu
  • 1 ?y?ka sto?owa sosu worchestershire
  • 2 ?y?ki sto?owe jasnego sosu sojowego
  • 2 ?y?ki sto?owe br?zowego cukru
  • 2 ?y?ki sto?owe ciemnego rumu
  • 1 ?y?eczka proszku czosnkowego
  • 1 ?y?eczka ostrej papryki
  • ½ ?y?eczki pieprzu cayenne
  • 1 ?y?ka sto?owa miodu
  • Sól i pieprz do smaku