TERAZ NA ANTENIE

WKRÓTCE

Udostępnij:

Food Network

Warzywne curry z ry?em i groszkiem

Informacje kluczowe

  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
    › 1/4 godz
  • Czas gotowania
    › 1/2 godz
  • Porcja dla
    › 4 porcje

Składniki

  • 2 ?y?ki sto?owe oleju ro?linnego
  • 1 cebula, posiekanej
  • 2 z?bki czosnku, drobno posiekanego
  • 1 ?y?eczka ?wie?o startego imbiru
  • 3 ?y?eczki proszku curry
  • 1 ?y?eczka garam masala
  • 1 ?y?eczka kminu rzymskiego
  • ½  ?y?eczka ziela angielskiego
  • 3 dojrza?e pomidory, pokrojone 
  • 1 papryka habanero, bez nasion, drobno posiekana
  • 1lb/450gram dyni, bez pestek, pokrojona w cienkie plasterki
  • 1 czerwona papryka, pokrojona
  • ¼ ma?a bia?a kapusta, pokrojona w kostk?
  • 1 puszka/ 400 gram ciecierzycy, ods?czonej i op?ukanej
  • ½ kwarty bulionu warzywnego
  • ½ ?y?eczki ostrego sosu paprykowego
  • 2 gar?ci szar?atu, bez ?odyg, posiekane

RY? I GROSZEK

  • 1 ?y?ka sto?owa oleju ro?linnego
  • 1 czerwona papryka, pokrojona na drobn? kostk?
  • 2 z?bki czosnku, drobno posiekane
  • 1 ?ó?ta papryka habanero, drobno posiekana
  • 225gm ?atwego w przygotowaniu ry?u d?ugoziarnistego
  • 2 li?cie cynamonu lub laurowych
  • 1 puszka czerwonej fasoli, ods?czonej
  • 1 ¾ szklanki mleko kokosowego
  • 1 szklanka buliony warzywnego
  • 2 m?ode cebule, pokrojone
  • 3 ?odygi tymianku, bez li?ci
  • 1 ?y?eczka ostrego sosu paprykowego
  • Sól i pieprz do smaku