TERAZ NA ANTENIE

WKRÓTCE

Udostępnij:

Food Network

?eberka w ponczu rumowym z kukurydz? na kolbie

Informacje kluczowe

  • Poziom trudności
    › Średni
  • Czas przygotowania
    › 20 min
  • Czas gotowania
    › 1/2 godz
  • Porcja dla
    › 4 porcje

Składniki

  • 2kg grubych ?eberek wieprzowych, bez skóry
  • 6 ?y?ek sto?owych br?zowego cukru 
  • ¼ szklanki melasy
  • ¼ szklanki ciek?ego miodu
  • 170ml octu z cydru jab?kowego
  • 85ml sosu Worcestershire
  • 6 ?y?ek sto?owych ciemnego rumu
  • 2 ?y?eczki ostrego sosu paprykowego Bajan
  • 2 ?y?eczki czosnku w proszku 
  • 1 ?y?eczka zmielonego ziela angielskiego 
  • 8 ?y?ki sto?owe ketchupu 
  • 1 ?y?ka sto?owa jasnego sosu sojowego 
  • Sól i pieprz 
  • 1 ?y?ka sto?owa oleju ro?linnego

KUKURYDZA NA KOLBIE

  • 4 kolby kukurydzy, obranej i przepo?owionej
  • 250ml mleczka kokosowego
  • 375ml bulionu z kurczaka
  • 2 ?odygi ?wie?ego tymianku,
  • 2 papryczki red birds eye, bez pestek i drobno pokrojone
  • 2 ?y?ki sto?owe mas?a
  • Sól i pieprz