TERAZ NA ANTENIE

WKRÓTCE

Udostępnij:

Food Network

Kurczak Pelau w stylu Trynidadzkim

Informacje kluczowe

  • Poziom trudności
    › Średni
  • Czas przygotowania
    › 20 min
  • Czas gotowania
    › 20 min
  • Porcja dla
    › 6 porcji

Składniki

  • 2 ?y?ki sto?owe oleju ro?linnego
  • 2 ?y?ki sto?owe cukru demerara
  • 8 udek kurczaka bez skóry i ko?ci, przepo?owionych
  • 2 ?y?ki sto?owe zielonej przyprawy
  • 1 cebula, pokrojona w kostk?
  • 2 z?bki czosnku, drobno posiekane
  • 1 kopiasta ?y?ka sto?owa proszku curry Madras
  • ½ ?y?eczki tymianku
  • 1 ?y?eczka ostrego sosu paprykowego
  • 1 ?y?eczka sosu Worcestershire
  • 1 ?y?eczka ciemnego sosu sojowego
  • 1 marchewka, pokrojona w kostk?
  • 1 ?y?ka sto?owa ketchupu
  • 1 szklanka ry?u
  • 200g groszku gungo w puszce
  • 250ml mleczka kokosowego
  • 375ml bulionu roso?owego
  • 2 ma?e pomidory, pokrojone
  • Sól i pieprz
  • ?wie?a siekana kolendra do ozdoby