#CoZaWiosna
Wszystkich widzów Food Network łączy radość jaką czerpią z jedzenia. Na antenie kanału codziennie serwowane są zarówno dania tradycyjne, jak i te ze zwariowanym twistem. Z Food Network każdy może stać się szefem z prawdziwego zdarzenia, i to we własnej kuchni! Programy znajdujące się w ofercie tej stacji stwarzają widzom doskonałą okazję do kulinarnych podróży i poznania różnych tradycji i kultur. Nie można zapomnieć o tym, że Food Network to także nie lada gratka dla fanów rozrywki. Rywalizacja między sławnymi kucharzami i cukiernikami to nie tylko przyglądanie się jak powstają wymyślne dania, ale przede wszystkim, świetna zabawa!
W idealnym świecie wszyscy jedzą jedynie zdrowe rzeczy, ale… wiadomo, że w prawdziwym życiu są chwile, kiedy po prostu nie można oprzeć się pokusie. Doskonale wie o tym każdy, kto kiedykolwiek był na diecie. Niezależnie od tego, czy na tej, która jest wynikiem postanowień noworocznych, czy tej, która ma pomóc przygotować sylwetkę na wakacje. W końcu, raz na jakiś czas, można, a właściwie należy sobie odpuścić i zaspokoić kulinarne zachcianki. W programie „Smaczna rozpusta” Robert Irvine dzieli się z widzami swoimi ulubionymi miejscami na tzw. „cheat day”. Prowadzący będzie przewodnikiem po najlepszych słodkich, smażonych, serowych i kalorycznych daniach, jakie Ameryka ma do zaoferowania. Po takiej telewizyjnej rozpuście przynajmniej nie przybywa kilogramów!
 
W kolejnej serii „Wiosennego turnieju wypieków” gospodarz Clinton Kelly zaprasza jedenaścioro utalentowanych cukierników, których zadaniem jest stworzenie pysznych i zachwycających wiosennych deserów. Uczestnicy muszą sprostać tematycznym wyzwaniom związanym z nadejściem wiosny. Jakie słodkości przyjdą im do głowy, kiedy usłyszą takie hasła przewodnie jak rozgwieżdżone noce, wianki z kwiatów czy Dzień Matki? Tylko jeden z nich dotrze na szczyt i zdobędzie główną nagrodę w wysokości 25 000$ i tytuł wiosennego mistrza wypieków.
 
Mali mistrzowie grilla” powracają w drugim sezonie z 32 niesamowitymi, młodymi grillmasterami! Jak doskonale wiadomo, wiosna to idealny czas na rozpalenie grilla i przyrządzenie wyjątkowych specjałów. Aromatyczne żeberka, chrupiący bekon, jarmarczne przekąski czy Tex Mex to tylko część potraw jakie będą musieli przyrządzić uczestnicy programu. Tym razem, gospodarzowi Eddiemu Jacksonowi towarzyszyć będzie laureatka Food Network Star – Damaris Phillips. Wspólnie przeprowadzą kucharzy przez osiem tematycznych konkurencji. Co tydzień zostanie wyłoniony nowy zwycięzca, który otrzyma nagrodę w wysokości 10 000$. Od teraz grill należeć będzie do nowego pokolenia ekspertów!
 
#CoZaWiosna