Powrót do listy

Przyślij przepis 2 odc. 1

Przyślij przepis 2 Chałupy odc. 1 | autor: East News
Tym razem z kamerami FOOD NETWORK odwiedziliśmy Kamilę, która spędzała wakacje w Chałupach ze swoimi dziećmi, Leonem i Zuzią. Rodzina zostaje tu na całe dwa miesiące wakacji - mieszkają i gotują w przyczepie – bez piekarnika, na dwóch palnikach.
Często korzystają z grilla. Ich dania muszą więc być szybkie i proste, ale też zdrowe. Zaczęło się od śniadania, czyli serniczków na mleku kokosowym oraz migdałowym z dodatkiem nasion chia i mango. Bez grama cukru! Ale przecież mieszkając nad morzem nie da się spędzić całego dnia w kuchni! Kamila z Leonem i Zuzią oraz innymi dziećmi z kempingu pokazali nam, jak pływają na desce. Po kilkugodzinnej zabawie w wodzie wróciliśmy do przyczepy. Kamila przygotowała domowe shish kebaby. To zdrowa wersja kebabów, z chudego mięsa i bez tłustego sosu. Do tego szaszłyki z kurczaka z kostkami ananasa. Dzieciaki zabrały się za przygotowanie kolorowych przekładańców. To wielopiętrowe kanapki z chleba tostowego przekładane m.in. plastrami łososia, czosnkowym sosem i rukolą. Wszystko było tak kolorowe i pachnące, że szybko zniknęło s talerzy. A do tego – wiadomo – na świeżym powietrzu nad morzem najlepiej smakuje!