Powrót do listy

Sexy kuchnia Magdy Gessler 5 odc. 1

Sexy kuchnia Magdy Gessler sezon 5
Kto jak kto, ale Magda Gessler wie najlepiej, jak rozpalić zmysły do czerwoności! A to wszystko dzięki nietuzinkowym przepisom „Sexy kuchni”
W pierwszym odcinku okaże się, że tradycja nigdy nie umiera, a już na pewno nie w kuchni.

Prowadząca przyrządzi zrazy po warszawsku. Doskonały smak tego dania kryje się w farszu oraz sposobie smażenia i duszenia mięsa. Magda Gessler swój oryginalny sos przygotuje na bazie grzybów i odrobiny pomidorów. Zrazy poda tradycyjnie z buraczkami oraz kaszą gryczaną. Który mężczyzna oprze się takiej porcji wołowiny z rąk ukochanej kobiety? 

W tym odcinku programu Magda Gessler zaserwuje także jedno z najmodniejszych dań na świecie. Ceviche to peruwiański przysmak, który przyrządza się z krótko marynowanych ryb i owoców morza. Prowadząca tym razem postawi na autorską wersję dania. Ceviche przygotuje z filetu z łososia, którego poda w towarzystwie afrodyzjaków: papryki i malin. To ekspresowe danie stanowi idealną wręcz przystawkę.
Należy jednak pamiętać, że najlepiej smakuje jedzona z jednego talerza…