Powrót do listy

Sexy kuchnia Magdy Gessler 5 odc. 6

Sexy kuchnia Magdy Gessler sezon 3 | autor: C. Piwowarski
W szóstym odcinku „Sexy kuchni” Magda Gessler podzieli się z nami bałkańskim przysmakiem!
Na stole pojawi się jej ukochane danie, którym prowadząca zajadała się w dzieciństwie spędzonym w słonecznej Bułgarii. Gjuwecz to jednogarnkowa potrawa przyrządzana na bazie warzyw i mięsa. W jej skład wchodzi papryka, ziemniaki, fasola szparagowa, a do tego rozpalające zmysły czosnek, cebula, bakłażan i tymianek. W kuchni Magdy Gessler nigdy nie brakuje domowych smakołyków. W szóstym odcinku prowadząca przyrządzi także krupnik na cielęcym wywarze. Sekretem jego wyjątkowego smaku są warzywa przesmażone na maśle. Pikanterii i bardziej wyrazistego smaku doda świeży lubczyk.