Food Network Poland
  • Start
  • Aktualności
  • Programy
  • Przepisy
  • Program TV
  • Kontakt
    piątek 19 sierpniaNastępny
    terazwieczorem

    05:45

    Kulinarny rejs po Polsce

    Mikołaj szuka odpowiedzi na kolejne kulinarne wyzwania. Sprawdzi jakie są sekrety nadzwyczajnego smaku tarty z owczym ser i gruszką? Czym jest i jak zrobić pierekaczewnik z rokitnikiem? Jak przyrządzić pierożki pieczone z pokrzywą i ziemniakami? Skąd obwarzanek wziął swoją nazwę? I jaką rolę pełni jałowiec w kuchni kurpiowskiej?

    06:15

    Kulinarny rejs po Polsce

    Zupa grzybowa ugotowana w kociołku nad ogniem z czosnkiem niedźwiedzim i klopsikami wieprzowymi to dopiero będzie poezja smaków! Na Podlasiu Mikołaj przyjrzy się produkcji kindziuka, dowie się co to za wędlina i jak można ją wykorzystać w kuchni? Kolejnym daniem w kuchni Mikołaja będzie sum w sosie musztardowym z białym winem, według tego przepisu podawany był na stół Jana III Sobieskiego. W Lubuskim Mikołaj spróbuje kiszonych gołąbków w liściach winogronowych.

    06:45

    trwa

    Kulinarny rejs po Polsce

    Kasza matka nasza! Na Lubelszczyźnie z kaszy gryczanej Mikołaj upiecze tradycyjną zapiekankę. Rozgrzewającą zupę-krem z dyni z aromatycznymi przyprawami ugotuje w Kadzidłowie. Z kolei w świat kaszubskich serów wprowadzi Mikołaja Basia Ritz. Jak sprawdzi się suszona żurawina jako dodatek do indyka w sosie kurkowym? I co zapewnia nadzwyczajny smak każdemu żurowi? Mikołaj odpowie na każde z tych pytań.

    07:15

    Kulinarny rejs po Polsce

    Agrest. Ten trochę zapomniany owoc, nada smak kaczce. Jak ją przygotować z placuszkami marchewkowo-kapuścianymi? Podlasie słynie z korycińskich serów, Mikołaj spróbuje ich w towarzystwie miętowego pesto i pianki truskawkowej. Od mąki do zupy chlebowej, czyli o tym jak wypiekanie chleba sycylijskiego stanie się podstawową tej zupy. Śledź marynowany w occie to niby nic. A jednak ten, przygotowany w domu na pietruszkowej oliwie z opalanym porem, to dopiero będzie zaskoczenie!

    07:45

    Makłowicz w drodze 2

    Te dwie graniczne rzeki wyznaczają trasę kolejnej podróży Roberta Makłowicza po ukraińskim Zakarpaciu. Sąsiadujący ze Słowacją Użhorod jest stolicą regionu. Szczyci się wspaniałym Zamkiem Komitackim z czasów węgierskich Andegawenów, w którym Robert odnajduję winiarnię i smaczny trop do wołowiny przyrządzanej po madziarsku. W skansenie pod zamkiem można zobaczyć autentyczne chaty m.in. Bojków i Hucułów, górskich ludów zamieszkujących dzisiejszą Ukrainę. Łączy je namiętność do mamałygi z bryndzą i skwarkami, znanej tu jako „banosz”. W mieście Czop nad Cisą, zgodnie brzmią nazwy „halászle” i „ribna juszka” oznaczające zupę rybną. Robert asystuje przy jej gotowaniu w towarzystwie ukraińsko-węgierskim. Odwiedza też miasta Berehowe, winiarskie Mużjewo i Chust oraz próbuje słynnych klasztornych serów z Rakoszyna.

    08:15

    Makłowicz w drodze 2

    Górska kraina inspirująca artystów nie mniej niż Podhale, „odkryta” jako cel turystycznych wypraw w dawnej Galicji, to dziś część karpackiej Ukrainy. Nadal jest pełna tradycyjnych strojów, muzyki i huculskich smaków, takich jak sery czy banosz – klasyczna mamałyga z bryndzą. Ale współczesna Huculszczyzna kładzie też nowy asfalt na drogach i buduje nowoczesne stacje narciarskie: Bukovel to największy taki ośrodek we Wschodniej Europie. Robert Makłowicz, uzbrojony w galicyjskie przewodniki, odwiedza też kurort Jaremcze nad malowniczym Prutem, zwany huculskim Zakopanem. Podziwia skałę zbójnika Dobosza, którą pamięta z dzieciństwa. Zagląda do Worochty z pocztówkowymi cerkwiami i słynnym wiaduktem kolejowym. W 1939 roku prowadził on do granicy polsko-węgierskiej i był drogą ucieczki wielu naszych rodaków.

    08:50

    Sexy kuchnia Magdy Gessler 3

    Magda Gessler doskonale wie jakie menu wybrać na romantyczną kolację dla dwojga. W szóstym odcinku „Sexy kuchni” zapachnie rybą i owocami morza. Na początek świeży pstrąg marynowany w szczypiorze i cebuli, z dodatkiem fenkułu. Aby jeszcze bardziej pobudzić libido, pstrąga obtoczy w panierce z orzechów laskowych. Kolejną propozycją będzie istnie portugalska potrawa. Przyrządza się ją w specjalnym szybkowarze zwanym cataplaną. Magda doda do niej niezliczoną ilość afrodyzjaków, które z pewnością zwiększą apetyt na deser…

    09:20

    Sexy kuchnia Magdy Gessler 3

    Magda Gessler uwielbia niebanalne połączenia. Tym razem w jej „Sexy kuchni” królować będą pierogi z bakłażanem. Warzywo to kiedyś uznawane było za trujące, dziś jest jednym z najsilniejszych afrodyzjaków. Przez wielu zwane jest gruszką miłości, ponieważ zawiera w sobie spore pokłady argininy odpowiedzialnej za pobudzenie libido. Magda z bakłażana wykona farsz. Do niego doda orzechy pinii i rodzynki. Takie połączenie może oznaczać tylko jedno - w kuchni będzie pachniało seksem! Inną propozycją będzie zupa cebulowa. Magda Gessler poda ją w formie kremu w towarzystwie grzanek z serem. Magicznym dodatkiem okaże się tymianek, który wzmaga apetyt na bliższe spotkanie.

    09:50

    Pyszne miejscówki 8

    Pyszne jedzenie jest ważniejsze dla wielu turystów niż muzea, hotele i pamiątki, a my zebraliśmy wszystkie miejsca, które trzeba zobaczyć w całych Stanach Zjednoczonych, aby zdobyć jedyne w swoim rodzaju doznania kulinarne. Serwujemy obfite talerze najsmaczniejszych, najbardziej przepysznych i dekadenckich posiłków w kraju.

    10:50

    Kulinarny rejs po Polsce

    Portobello, czyli brązowe pieczarki, to cel kolejnej wyprawy Mikołaja. Jak urządzić z nich prawdziwą wegetariańską ucztę? W kuchni kaszubskiej królują ryby. Mikołaj sprawdzi, jaki jest najlepszy przepis na śledzia po kaszubsku. Poza tym spróbuje tradycyjnych gruzińskich przysmaków. Wariantów muesli, czyli mieszanek płatków, nasion i suszonych owoców, są setki. Która okaże się ulubioną mieszanką Mikołaja? I jak wykorzysta ją do upieczenia ciasta?

    11:25

    Makłowicz w drodze 4

    W pierwszych trzech odcinkach programu zobaczymy przede wszystkim Lwów, co nie znaczy, że skupiamy się jedynie na atrakcjach niegdysiejszej stolicy Galicji. Poza wspaniałościami historycznymi i kulinarnymi, które to miasto oferuje, zobaczymy też między innymi Brody, niegdyś najważniejsze żydowskie miasto Galicji, miejsce narodzin pisarza Josepha Rotha. Odwiedzimy również słynne uzdrowisko Truskawiec oraz Podhorce i zahaczymy o kraniec Karpat Wschodnich u podnóży Borysławia, słynnego kiedyś z bogatych źródeł ropy naftowej. We wszystkich odcinkach towarzyszyć nam będzie wielka obfitość jedzenia - od tradycyjnej wschodniogalicyjskiej kuchni ukraińskiej, kuchni huculskiej i tej wzorowanej na niegdysiejszych polskich tradycjach tych ziem po kuchnie gruzińską, bałkańską i fusion. Następne cztery odcinki zrealizowane są w Kazachstanie. Oprócz wybudowanej od podstaw futurystycznej stolicy, której nazwa niedawno zmieniona została z Astany na Nursułtan, będziemy też w nowoczesnym mieście Ałmaty oraz tradycyjnym Szymkencie przy granicy z Uzbekistanem. Poza nowoczesnością (a w Kazachstanie jej nie brakuje, ropy i pieniędzy z jej wydobycia również) zobaczymy też życie koczowników w stepie, pędzących przed sobą stada koni, owiec i wielbłądów, postaramy się również nakreślić precyzyjną kulinarną panoramę tego wielkiego kraju.

    11:55

    Makłowicz w drodze 4

    W pierwszych trzech odcinkach programu zobaczymy przede wszystkim Lwów, co nie znaczy, że skupiamy się jedynie na atrakcjach niegdysiejszej stolicy Galicji. Poza wspaniałościami historycznymi i kulinarnymi, które to miasto oferuje, zobaczymy też między innymi Brody, niegdyś najważniejsze żydowskie miasto Galicji, miejsce narodzin pisarza Josepha Rotha. Odwiedzimy również słynne uzdrowisko Truskawiec oraz Podhorce i zahaczymy o kraniec Karpat Wschodnich u podnóży Borysławia, słynnego kiedyś z bogatych źródeł ropy naftowej. We wszystkich odcinkach towarzyszyć nam będzie wielka obfitość jedzenia - od tradycyjnej wschodniogalicyjskiej kuchni ukraińskiej, kuchni huculskiej i tej wzorowanej na niegdysiejszych polskich tradycjach tych ziem po kuchnie gruzińską, bałkańską i fusion. Następne cztery odcinki zrealizowane są w Kazachstanie. Oprócz wybudowanej od podstaw futurystycznej stolicy, której nazwa niedawno zmieniona została z Astany na Nursułtan, będziemy też w nowoczesnym mieście Ałmaty oraz tradycyjnym Szymkencie przy granicy z Uzbekistanem. Poza nowoczesnością (a w Kazachstanie jej nie brakuje, ropy i pieniędzy z jej wydobycia również) zobaczymy też życie koczowników w stepie, pędzących przed sobą stada koni, owiec i wielbłądów, postaramy się również nakreślić precyzyjną kulinarną panoramę tego wielkiego kraju.

    12:25

    Makłowicz w drodze 4

    W pierwszych trzech odcinkach programu zobaczymy przede wszystkim Lwów, co nie znaczy, że skupiamy się jedynie na atrakcjach niegdysiejszej stolicy Galicji. Poza wspaniałościami historycznymi i kulinarnymi, które to miasto oferuje, zobaczymy też między innymi Brody, niegdyś najważniejsze żydowskie miasto Galicji, miejsce narodzin pisarza Josepha Rotha. Odwiedzimy również słynne uzdrowisko Truskawiec oraz Podhorce i zahaczymy o kraniec Karpat Wschodnich u podnóży Borysławia, słynnego kiedyś z bogatych źródeł ropy naftowej. We wszystkich odcinkach towarzyszyć nam będzie wielka obfitość jedzenia - od tradycyjnej wschodniogalicyjskiej kuchni ukraińskiej, kuchni huculskiej i tej wzorowanej na niegdysiejszych polskich tradycjach tych ziem po kuchnie gruzińską, bałkańską i fusion. Następne cztery odcinki zrealizowane są w Kazachstanie. Oprócz wybudowanej od podstaw futurystycznej stolicy, której nazwa niedawno zmieniona została z Astany na Nursułtan, będziemy też w nowoczesnym mieście Ałmaty oraz tradycyjnym Szymkencie przy granicy z Uzbekistanem. Poza nowoczesnością (a w Kazachstanie jej nie brakuje, ropy i pieniędzy z jej wydobycia również) zobaczymy też życie koczowników w stepie, pędzących przed sobą stada koni, owiec i wielbłądów, postaramy się również nakreślić precyzyjną kulinarną panoramę tego wielkiego kraju.

    12:55

    MasterChef 10

    Gotowanie z luksusowych, wyjątkowych produktów - to właśnie zadanie, które w tym odcinku postawią przed uczestnikami jurorzy. W przepięknych, złotych tajemniczych skrzynkach kryje się wybór wspaniałych produktów - do niedawna uważanych za niedostępne i ekskluzywne - a dzisiaj znanych prawie każdemu miłośnikowi kuchni. Z tej rywalizacji tylko jedna osoba wyjdzie zwycięsko i zajmie miejsce na bezpiecznym balkonie. Pozostali zawodnicy zmierzą się w... drużynowym teście smaku! Jak pójdzie im wspólne odgadywanie produktów? O tym przekonamy się już w siódmym odcinku MasterChefa!

    14:35

    Ugotowani 6

    Kolejna czwórka nieznajomych zasiądzie przy jednym stole. Każdy z uczestników przygotuje kolację według własnego pomysłu, otworzy swój dom na nieznane i wystawi się na brutalne ostrze krytyki. Zwycięży ten, kto oczaruje gości najlepszą kolacją. Twarda rywalizacja, bezlitosne oceny, gorąca atmosfera i eksperymentalne przepisy - zapraszamy do Wrocławia! Tym razem do kulinarnego boju staną: Aleksandra Gancewska-Chytroń, redaktorka we wrocławskim wydawnictwie specjalizująca się w czasopismach o tematyce kobiecej i dziecięcej, prywatnie wielka miłośniczka i mistrzyni tortów w stylu angielskim. Elżbieta Musiał, z pasji i zawodu florystka, właścicielka uroczej kwiaciarni. Jarosław Bienias – manager w firmie zajmującej się techniką montażu elementów budowlanych, realizujący się również, jako autor bloga o tematyce damsko-męskiej oraz Piotr Sonnenberg wokalista i muzyk hardrockowej formacji Vincent, prowadzący gospodarstwo agroturystyczne w starym młynie pod Wrocławiem. W programie poznamy przepisy na: balsamiczny afrodyzjak, kaczkę w miodzie z akcentem truflowym, leśnego kurczaka w sosie grzybowym oraz aromatyczny krem pomarańczowy pachnący imbirem. Odcinek wrocławski to nie tylko smakowita uczta kulinarna, okraszona dobrą zabawą i żyłką rywalizacji, ale również sprawdzian artystycznych umiejętności. W programie będziemy mieli okazję przejść szybki kurs florystyczny, a także opanować wcale nie łatwą sztukę dekorowania ciast. Jednak największych emocji przysporzy widzom niewątpliwie wizyta w pięknie zachowanym starym młynie. Kto tym razem urzeknie niezwykłą osobowością, a kto podbije serca uczestników wyjątkowym pomysłem na kolację? I wreszcie, komu uda się zdyskredytować rywali bezkonkurencyjną kuchnią wygrywając tym samym pięć tysięcy złotych? [Wrocław]

    15:35

    Wiem, co jem i wiem, co kupuję 5

    Wasze zakupy dostały skierowanie na prześwietlenie do Kasi Bosackiej! W dziesiątym sezonie „Wiem, co jem i wiem, co kupuję” zbada sklepowe produkty i postawi diagnozę. Zajrzy do koszyków i wczyta się w etykiety. Zaczniemy od grupy podwyższonego ryzyka, czyli słonych i słodkich przekąsek. Ich wyniki są niepokojące. W pozornie zdrowym batonie musli Kasia znalazła niezdrowe tłuszcze i aż 5 rodzajów cukru! Jakie wyniki będą miały kupne sosy? Czy Bosacka wystawi zaświadczenie żywności w proszku pełnej chemii? Co z garmażerką naładowaną konserwantami? Czy tłuszcz, który jemy w produktach przetworzonych, przejdzie badania profilaktyczne? Czy artykuły dla dzieci zostaną skierowanie na talerz czy do śmieci? A może konieczny będzie zastrzyk witamin? Tylko czy to, co Kasia znajdzie w preparatach witaminowych z supermarketu, posłuży zdrowiu, czy raczej wywoła alergię? W poszukiwaniu metali ciężkich Bosacka przeskanuje nawet szminkę! Dowiecie się, co – poza ołowiem – zjada wyszminkowana kobieta. Kasia oceni też siły witalne baterii i zmierzy temperaturę opiekaczom. Analizie poddane zostaną płyny do kąpieli i środki czyszczące. Które z nich nadadzą łazience błysk, a które jedynie wyczyszczą portfel? Będzie też o obcasach – Bosacka sprawdzi, które z nich są najzdrowsze dla stóp. Nie ma zmiłuj – Katarzyna Bosacka wie, co je i co kupuje.

    16:20

    Z chlebem i oliwą

    Enrica Della Martira, była konkurentka i finalistka Masterchef, zdradza swoje kuchenne sekrety dzięki wielu przepisom na chleb i dania, które idealnie się z nim łączą. Smażone ośmiorniczki, krewetki, gulasz z owoców morza, rogaliki, chleb orkiszowy, i wiele innych.

    17:00

    Kuchnia dla odważnych

    Walenty wpada na pomysł urządzenia grilla ze swoim kumplem Kubą. Zamiast standardowej kiełbasy, proponuje jednak przygotowanie gołębi. Po ptaki chłopaki udają się w okolice Krakowa, gdzie znajomy hodowca załatwił dla nich kilka sztuk. Panowie postanawiają rozłożyć polową kuchnię pod mostem… W menu szaszłyki z gołębich piersi oraz rosół na gołębich korpusach. Następnego dnia Walenty i Kuba wybierają się do cydrowni niedaleko Krakowa. Chłopaki tym razem pomogą w wytwarzaniu cydru, ale też przygotują coś dla pracowników. Na fali eksperymentów z ptakami, Walenty zabrał ze sobą skrzydełka strusi. Przyrządza duszone mięso ze skrzydeł w sosie z palonych kości z warzywami.

    17:30

    Kuchnia dla odważnych

    Walenty przyjeżdża w odwiedziny do swojego kumpla Marcina z Kielc. Chcą ugotować coś dla grupy znajomych motocyklistów. Potrzebują beczkę, z której zrobią ruszt do grillowania, więc udają się na złomowisko. Szybko znajdują tam potrzebne elementy i w podziękowaniu robią grilla dla pracowników - kanapkę z przeponą wołową i ostrym sosem. Następnego dnia Walenty nastawia wielki gar flaków z żołądka wołowego w warsztacie Marcina, a przed warsztatem ustawia ruszt z beczki. Znajomi motocykliści, tym razem testują kanapkę z flakami wołowymi i kurczaka po jamajsku z rusztu z zielonym sosem ziołowym.

    18:00

    Kuchnia dla odważnych

    Tym razem Walenty udaje się do Czech do swojego znajomego, który razem z żoną Aniczką prowadzi niewielką hodowlę owiec w Bystrzycach, koło czeskiego Cieszyna. Walenty wraz z Romanem oprawiają jagnię. Z podrobów Walenty przyrządza jajecznicę z mózgiem na śniadanie dla Romana i jądra baranie smażone z cebulką dla Aniczki.Ostatnim daniem jest kwaśna zupa z płucek i serca jagnięcia. Kiedy zupa się gotuje, Roman zaskakuje Walentego swoim popisowym daniem - tatarem z mięsa dojrzałej owcy, który wkrótce ma uzyskać certyfikat tradycyjnej kuchni lokalnej.

    18:35

    Kuchnia dla odważnych 2

    Walenty Kania odkryje nowe, odważne smaki. Będzie eksperymentował w kuchni z przyjaciółmi z różnych stron Polski i pokaże co jeszcze można zjeść… Odwiedzi między innymi krakowskich fanów zdrowego odżywiania, których nakarmi robakami, przyjaciela z Katowic, wraz z którym poeksperymentuje z niechlubnym szwedzkim kiszonym śledziem, a także wyruszy w podróż do zarania polskiej cywilizacji - Biskupina. Tam odnajdzie smaki prymitywnej kuchni słowiańskiej. Oprócz tego pokaże widzom, że nie ruszając się do Francji można jeść ślimaki. To wszystko w nowym sezonie Kuchni dla odważnych!

    19:10

    Barbecue na wypasie

    Locos X el Asado to program poświęcony grillowaniu z dużą dawką smaku i humoru. Prowadzący „El Laucha” wraz z przyjaciółmi przygotuje nietuzinkowe przepisy. Poznamy techniki gotowania, rodzaje mięsa, sosy oraz triki, które uwiodą podniebienia widzów. Odwiedzimy Buenos Aires i jego okolice, zapraszając do poznania wyjątkowych postaci, które zainspirują widzów do przygotowania grilla innego niż zwykle. Locos X el Asado to wyjątkowa propozycja prezentująca argentyński grill dla całej Ameryki Łacińskiej. Znajdziesz tu wszystko co musisz wiedzieć, zanim wrzucisz mięso na grill.

    19:40

    Sexy kuchnia Magdy Gessler 3

    Z domu Magdy Gessler nikt nie wyjdzie głodny, a w szczególności jej ukochany. A że czasu jest niewiele, to i w kuchni trzeba się uwijać. Najlepszą propozycją będzie szybka frittata. Podczas jej przygotowania można wykazać się wyobraźnią, ponieważ lista składników jest otwarta. Magda Gessler wybierze warzywną wersję, w której królować będą szparagi i kwiaty cukinii. Dla wielbicieli mięsnych dań, prowadząca ugotuje pastasciuttę czyli porcję makaronu z sosem. W paście znajdą się krewetki, kałamarnice oraz kiełbasa chorizo. Wszystko z dodatkiem sosu pomidorowego. Danie zapieka się z dodatkiem szparagów i żółtego sera.

    20:10

    Kolekcja smaków 2

    Już tej jesieni na antenie TVN Michel Moran, charyzmatyczny mistrz sztuki kulinarnej z Andaluzji zaprosi do wspólnego gotowania znane osobowości ze świata sztuki, muzyki i telewizji.     W tym sezonie Michel, razem ze swoimi gośćmi, przygotuje egzotyczne dania kuchni azjatyckiej, ale też polską klasykę w nowym wydaniu. Pojawi się też coś dla fanów kuchni wegetariańskiej oraz wegańskiej. Już od początku listopada 2021 r. widzowie będą mogli się przekonać, jak radzi sobie w kuchni Rafał Cieszyński, Joanna Przetakiewicz, Filip Chajzer, Reni Jusis, Ewa Kasprzyk, Natalia Przybysz, Ewa Gawryluk i Misiek Koterski. Michel uważa, że nie ma nic piękniejszego niż gotowanie dla kogoś... teraz zobaczymy, jak wygląda wspólne gotowanie z mistrzem Michelem. Kuchnia to najlepsze miejsce do rozmowy, zwierzeń i poznania się bliżej... I taki będzie drugi sezon programu Kolekcja smaków: pełen wspomnień, humoru, zaskakujących wyznań, śpiewu i pysznych patentów Szefa Kuchni.

    20:40

    Zabawnie o jedzeniu 15

    „Zabawnie o jedzeniu” to program, jak każdy inny program kulinarny, tyle że ten ma też naukę, historię, komedię, lalki, kamery w urządzeniach kuchennych i gospodarza, który jest albo geniuszem, albo po prostu nie ma rozumu w głowie. Aha, a przepisy są całkiem świetne. Każdy odcinek Good Eats to komediowe, ale i pouczające, głębokie spojrzenie na konkretny składnik lub danie oczami Altona. Program z akcentami popkultury, sprawdzonymi przepisami i wyjątkową obsadą, opowiada o jedzeniu w jego najlepszej i najzabawniejszej formie.

    21:15

    Czas na grillowanie! 6

    Miłośnicy mięsa, to Wasz czas! Michael Symon wyrusza w podróż, aby spróbować najlepszych klasycznych amerykańskich burgerów i dań z grilla. Niezależnie od tego, czy chodzi o cheeseburgery giganty, czy wolno wędzone żeberka od których mięso delikatnie odchodzi, Michael spróbuje wszystkiego. Podejrzy jak robi się najpyszniejsze żarcie w jednych z najlepszych amerykańskich lokali.

    21:45

    Czas na grillowanie! 6

    Miłośnicy mięsa, to Wasz czas! Michael Symon wyrusza w podróż, aby spróbować najlepszych klasycznych amerykańskich burgerów i dań z grilla. Niezależnie od tego, czy chodzi o cheeseburgery giganty, czy wolno wędzone żeberka od których mięso delikatnie odchodzi, Michael spróbuje wszystkiego. Podejrzy jak robi się najpyszniejsze żarcie w jednych z najlepszych amerykańskich lokali.

    22:20

    Bake Off Włochy 5

    50 aspirujących cukierników rywalizuje o 16 miejsc, aby zostać uczestnikami piątej edycji Bake off Italia.

    00:20

    Pizza Hero

    Gabriele Bonci podróżuje po Włoszech, by pomagać rozwijającym się biznesom piekarniczym zaistnieć we współczesnym świecie kulinariów.

    01:40

    Mania grillowania z Bobbym Flayem 4

    Słynny szef kuchni, Bobby Flay, zabiera się za grillowanie! W każdym odcinku będzie demonstrował swoje zdolności do barbecue, przygotowując rozmaite dania i dzieląc się swoimi kulinarnymi sztuczkami.

    02:10

    Jedzenie w trasie (1)

    Rubio odkrywa najbardziej legendarne jadłodajnie Niziny Padańskiej. W podróży towarzyszą mu Andrea oraz Lo Zingaro. Dołącz do wycieczki i poznaj prawdziwy smak Włoch! Rubio podąża za kierowcami ciężarówek prosto do knajp Niziny Padańskiej. Na pierwszy ogień idą wszelki rodzaje mięsa w "Il Focalaro". Następnie carbonara, polędwiczki i wiele innych w "Dal Baffo". Na koniec wraz z kierowcą Pippo, Rubio odwiedzi "Al Capolinea".

    03:15

    Jedzenie w trasie 4

    W czwartym już sezonie programu "Jedzenie w trasie" w rolę prowadzącego wcieli się szef kuchni ormiańskiego pochodzenia: Misha Sukyas. Wyruszy on w podróż do najgłębszych zakątków Włoch, aby dowiedzieć się, gdzie są najlepsze, najbardziej legendarne i najsmaczniejsze miejscówki zdaniem kierowców ciężarówek. Pysznie, tanio, klimatycznie i syto - Tirowcy wiedzą, gdzie dobrze zjeść!

    04:15

    Molly gotuje na farmie 6

    Autorka książek kucharskich, blogerka kulinarna Molly Yeh mieszka na wsi na pograniczu Minnesoty i Północnej Dakoty. W swojej przytulnej wiejskiej kuchni, Molly przygotowuje dania inspirowane jej żydowskim i chińskim pochodzeniem, które są nie tylko smaczne, ale także piękne. Ze swoimi świeżymi i smacznymi pomysłami Molly wnosi wielokulturową inspirację i zabawę do kuchni w całej Ameryce.

    04:45

    Szczypta smaku 2

    Wszyscy lubimy prezenty. Przyjemnie jest je dostawać, ale wspaniale jest także prezenty dawać. Według Agaty i Olgi najwspanialsze są podarunki przygotowane własnoręcznie, takie w które włoży się swoją pracę i serce - smaczne prezenty pełne aromatów, zapachów, zmysłowe i pyszne. W kolejnym odcinku dziewczyny zabawią się w Świętego Mikołaja. I mimo tego, że do sezonu gwiazdkowego jeszcze bardzo, bardzo daleko, inspiracje z odcinka przydadzą się każdemu kto będzie chciał obdarować bliskich niebanalnym upominkiem. Rodzinę, przyjaciół i znajomych możecie uszczęśliwić chrupiącymi herbatnikami cantucci z pistacjami. Słodkim prezentem będzie daktella - krem czekoladowo-daktylowy z owocowymi chipsami. A łasuchów obdarujcie pełnym aromatów słoikiem aromatycznych warzyw grillowanych. W kolejnym odcinku "Szczypty Smaku" uszczęśliwiamy smacznymi prezentami. Oglądajcie!

    05:15

    Kuchnia czynna całą dobę

    Kolorowe, proste i pomysłowe. Gotowanie z dzieckiem nie musi być problemem. Omenaa Mensah podpowiada jak przyjemnie i pożytecznie spędzić czas w kuchni ze swoją pociechą.

    Nawigacja

    • Start
    • Aktualności
    • Programy
    • Przepisy
    • Program TV
    • Kontakt
    • Ustawienia cookie

    Nasze programy

    • Z gruntu zdrowo
    • Przyślij przepis
    • Przyślij przepis 2
    • Polska na patelni
    • Patenciary
    • Sztuka mięsa
    • Zdrowo dla odmiany
    • Makłowicz w drodze
    • Sexy kuchnia Magdy Gessler
    • Zamiana szefów kuchni
    • Kuchnia dla odważnych

    Kontakt

    Food Network

    TVN Media Sp. z o.o.ul. Wiertnicza 16602-952 Warszawa
    NapiszFacebook
    Platforma ODRInformacje konsumenckieFormularz odstąpieniaPolityka prywatnościRegulaminKontakt
    Copyright © 1997-2022 TVN S.A. Korzystanie z materiałów redakcyjnych TVN S.A. / TVN Media Sp. z o.o. wymaga wcześniejszej zgody TVN S.A./ TVN Media Sp. z o.o. oraz zawarcia stosownej umowy licencyjnej Na podstawie art. 25 ust. 1 pkt. 1 b) ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych TVN S.A. / TVN Media Sp. z o.o. wyraźnie zastrzega, że dalsze rozpowszechnianie artykułów zamieszczonych w programach oraz na stronach internetowych TVN S.A. / TVN Media Sp. z o.o. jest zabronione