Food Network Poland
  • Start
  • Aktualności
  • Programy
  • Przepisy
  • Program TV
  • Kontakt
    sobota 27 lutegoNastępny
    terazwieczorem

    05:35

    Szczypta smaku 2

    Wszyscy lubimy prezenty. Przyjemnie jest je dostawać, ale wspaniale jest także prezenty dawać. Według Agaty i Olgi najwspanialsze są podarunki przygotowane własnoręcznie, takie w które włoży się swoją pracę i serce - smaczne prezenty pełne aromatów, zapachów, zmysłowe i pyszne. W kolejnym odcinku dziewczyny zabawią się w Świętego Mikołaja. I mimo tego, że do sezonu gwiazdkowego jeszcze bardzo, bardzo daleko, inspiracje z odcinka przydadzą się każdemu kto będzie chciał obdarować bliskich niebanalnym upominkiem. Rodzinę, przyjaciół i znajomych możecie uszczęśliwić chrupiącymi herbatnikami cantucci z pistacjami. Słodkim prezentem będzie daktella - krem czekoladowo-daktylowy z owocowymi chipsami. A łasuchów obdarujcie pełnym aromatów słoikiem aromatycznych warzyw grillowanych. W kolejnym odcinku "Szczypty Smaku" uszczęśliwiamy smacznymi prezentami. Oglądajcie!

    06:05

    Dziewczyny z wypiekami

    W kolejnym odcinku Małgosia i Agata będą miały wykonać tort ślubny. Rozpoczął się gorący sezon wesel, ale zamówienie które dostaną Dziewczyny jest nieco nietypowe. Państwo Młodzi zażyczyli sobie bowiem tortu … różowo-niebieskiego. W odcinku nasze prowadzące pokażą jak wykonać tort metodą naked cake i w jaki sposób uzyskać efekt „spadającej kropli” używając techniki drip. Oby tylko tort w całości dojechał na huczne wesele….

    06:35

    Torty na zamówienie

    Duff Goldman i jego zespół dekoratorów, projektantów i konstruktorów pracują bezustannie, aby stworzyć zapierające dech w piersiach ciasta na ważne wydarzenia i imprezy dla swoich fanów z mediów społecznościowych. Zespół musi dostarczyć te wyjątkowe wypieki do różnych miejsc i lokalizacji. Czy zdążą na czas? Czy przesyłka dotrze w nienaruszonym stanie?

    07:05

    Aż poleje się krem

    Wielokrotnie nagradzana mistrzyni cukiernictwa Stephanie Boswell zamieni najgorszych domowych cukierników Ameryki w lukierniczych bohaterów. W zaledwie 24 godziny odkryje przed swoimi podopiecznymi tajniki pieczenia idealnych tortów, babeczek i przyozdabiania ich w lukrowane dzieła sztuki cukierniczej. Lecz nie dajcie się zmylić, zanim to się stanie, krem będzie płynął strumieniami!

    07:35

    Makłowicz w drodze 3

    Robert Makłowicz już od ponad 20 lat zwiedza różne zakątki świata, by pokazać lokalną kuchnię i związane z nią zwyczaje. Tym razem odwiedza Belgię, Chorwację i Norwegię. W programie odwiedza targi, producentów lokalnej żywności i trunków, a także godne polecenia lokale, w których spotykają się przede wszystkim miejscowi. Robert Makłowicz nie skupia się wyłącznie na kulinariach, ale także na najważniejszych jego zdaniem atrakcjach turystycznych, dlatego w programie zobaczymy również świątynie, zabytki oraz muzea. To propozycja zarówno dla miłośników jedzenia, jak i widzów ciekawych świata, lokalnych kultur i szeroko pojętej historii.

    08:10

    Makłowicz w drodze 4

    W pierwszych trzech odcinkach programu zobaczymy przede wszystkim Lwów, co nie znaczy, że skupiamy się jedynie na atrakcjach niegdysiejszej stolicy Galicji. Poza wspaniałościami historycznymi i kulinarnymi, które to miasto oferuje, zobaczymy też między innymi Brody, niegdyś najważniejsze żydowskie miasto Galicji, miejsce narodzin pisarza Josepha Rotha. Odwiedzimy również słynne uzdrowisko Truskawiec oraz Podhorce i zahaczymy o kraniec Karpat Wschodnich u podnóży Borysławia, słynnego kiedyś z bogatych źródeł ropy naftowej. We wszystkich odcinkach towarzyszyć nam będzie wielka obfitość jedzenia - od tradycyjnej wschodniogalicyjskiej kuchni ukraińskiej, kuchni huculskiej i tej wzorowanej na niegdysiejszych polskich tradycjach tych ziem po kuchnie gruzińską, bałkańską i fusion. Następne cztery odcinki zrealizowane są w Kazachstanie. Oprócz wybudowanej od podstaw futurystycznej stolicy, której nazwa niedawno zmieniona została z Astany na Nursułtan, będziemy też w nowoczesnym mieście Ałmaty oraz tradycyjnym Szymkencie przy granicy z Uzbekistanem. Poza nowoczesnością (a w Kazachstanie jej nie brakuje, ropy i pieniędzy z jej wydobycia również) zobaczymy też życie koczowników w stepie, pędzących przed sobą stada koni, owiec i wielbłądów, postaramy się również nakreślić precyzyjną kulinarną panoramę tego wielkiego kraju.

    08:40

    Makłowicz w drodze 4

    W pierwszych trzech odcinkach programu zobaczymy przede wszystkim Lwów, co nie znaczy, że skupiamy się jedynie na atrakcjach niegdysiejszej stolicy Galicji. Poza wspaniałościami historycznymi i kulinarnymi, które to miasto oferuje, zobaczymy też między innymi Brody, niegdyś najważniejsze żydowskie miasto Galicji, miejsce narodzin pisarza Josepha Rotha. Odwiedzimy również słynne uzdrowisko Truskawiec oraz Podhorce i zahaczymy o kraniec Karpat Wschodnich u podnóży Borysławia, słynnego kiedyś z bogatych źródeł ropy naftowej. We wszystkich odcinkach towarzyszyć nam będzie wielka obfitość jedzenia - od tradycyjnej wschodniogalicyjskiej kuchni ukraińskiej, kuchni huculskiej i tej wzorowanej na niegdysiejszych polskich tradycjach tych ziem po kuchnie gruzińską, bałkańską i fusion. Następne cztery odcinki zrealizowane są w Kazachstanie. Oprócz wybudowanej od podstaw futurystycznej stolicy, której nazwa niedawno zmieniona została z Astany na Nursułtan, będziemy też w nowoczesnym mieście Ałmaty oraz tradycyjnym Szymkencie przy granicy z Uzbekistanem. Poza nowoczesnością (a w Kazachstanie jej nie brakuje, ropy i pieniędzy z jej wydobycia również) zobaczymy też życie koczowników w stepie, pędzących przed sobą stada koni, owiec i wielbłądów, postaramy się również nakreślić precyzyjną kulinarną panoramę tego wielkiego kraju.

    09:15

    Przepis na…

    09:20

    Makłowicz w drodze 4

    W pierwszych trzech odcinkach programu zobaczymy przede wszystkim Lwów, co nie znaczy, że skupiamy się jedynie na atrakcjach niegdysiejszej stolicy Galicji. Poza wspaniałościami historycznymi i kulinarnymi, które to miasto oferuje, zobaczymy też między innymi Brody, niegdyś najważniejsze żydowskie miasto Galicji, miejsce narodzin pisarza Josepha Rotha. Odwiedzimy również słynne uzdrowisko Truskawiec oraz Podhorce i zahaczymy o kraniec Karpat Wschodnich u podnóży Borysławia, słynnego kiedyś z bogatych źródeł ropy naftowej. We wszystkich odcinkach towarzyszyć nam będzie wielka obfitość jedzenia - od tradycyjnej wschodniogalicyjskiej kuchni ukraińskiej, kuchni huculskiej i tej wzorowanej na niegdysiejszych polskich tradycjach tych ziem po kuchnie gruzińską, bałkańską i fusion. Następne cztery odcinki zrealizowane są w Kazachstanie. Oprócz wybudowanej od podstaw futurystycznej stolicy, której nazwa niedawno zmieniona została z Astany na Nursułtan, będziemy też w nowoczesnym mieście Ałmaty oraz tradycyjnym Szymkencie przy granicy z Uzbekistanem. Poza nowoczesnością (a w Kazachstanie jej nie brakuje, ropy i pieniędzy z jej wydobycia również) zobaczymy też życie koczowników w stepie, pędzących przed sobą stada koni, owiec i wielbłądów, postaramy się również nakreślić precyzyjną kulinarną panoramę tego wielkiego kraju.

    09:50

    Patenciary 4

    Kolory, zabawa, mnóstwo smaków, niebiańskie aromaty i fura śmiechu! Właśnie tak! Na antenę TVN Style wracają „Patenciary”! Daria Ładocha razem ze swoimi córeczkami, Manią i Laurą, wyczarują dla nas efektowne, ale też niezwykle proste w przygotowaniu dania. Dziewczyny oczarują swoją pomysłowością, zaprezentują garść kulinarnych pomysłów, a co najważniejsze będą się przy tym doskonale bawić. To już kolejny sezon ich programu! Czym zaskoczą widzów tym razem? W nowym sezonie „Patenciar” dowiemy się jak przygotować pyszne domowe pieczywo i kolorowe bułeczki. Zainspirujemy się pomysłami na niebanalne śniadania i dowiemy się jak zrobić kanapkowe zwierzaki czy kurczaczki z jajek. Poznamy również przepis na kolorowe placki w zupełnie nietypowej formie czy ażurowe naleśniki. Odkryjemy też nową odsłonę dań z ziemniaków – sprawdzimy na przykład jak się robi ziemniaczane… wulkany. Szybki obiad to dla naszych „Patenciar” pestka! Pokażą widzom jak w 20 minut przygotować tęczowe szaszłyki czy makaron w serowym rożku. Nie zabraknie również słodkiego odcinka, z którego dowiemy się jak zrobić witrażowe ciasteczka czy kwiaty z ananasa. Będzie pysznie, kreatywnie i zabawnie. „Patenciary” to idealna propozycja dla tych, którzy nie mają czasu na gotowanie, ale lubią dobrze zjeść. A stosując sprawdzone i pomysłowe kulinarne triki, nawet z prostych składników można wyczarować oryginalne i pyszne dania.

    10:20

    Kulinarny rejs po Polsce

    Zupa grzybowa ugotowana w kociołku nad ogniem z czosnkiem niedźwiedzim i klopsikami wieprzowymi to dopiero będzie poezja smaków! Na Podlasiu Mikołaj przyjrzy się produkcji kindziuka, dowie się co to za wędlina i jak można ją wykorzystać w kuchni? Kolejnym daniem w kuchni Mikołaja będzie sum w sosie musztardowym z białym winem, według tego przepisu podawany był na stół Jana III Sobieskiego. W Lubuskim Mikołaj spróbuje kiszonych gołąbków w liściach winogronowych.

    10:50

    Wiem, co jem i wiem, co kupuję 9

    7 lat i ponad 200 odcinków! „Wiem, co jem i wiem, co kupuję” jest niezmiennie jednym z ulubionych programów widzek TVN Style! Kasia Bosacka wszędzie wytropi konsumencką ściemę, dokopie się do najgłębiej skrywanej prawdy, znajdzie dowody na niecne kłamstwa sprzedawców i producentów żywności! Wszystko po to, abyśmy my, konsumenci, poznali prawdziwe oblicze czyhających na nas w każdym sklepie pułapek i potrafili kupować świadomie. W części „Wiem co kupuję” nasza prowadząca udzieli Wam pomocnych rad dotyczących zakupów! Zrobimy dla Was przegląd najpraktyczniejszych i najbardziej wytrzymałych walizek. Podpowiemy, jakie mydło wybrać, żeby nie zaszkodziło naszej skórze. Pomożemy Wam uzyskać długie i zdrowe rzęsy, a także doradzimy, jakie materace i krzesła są najbezpieczniejsze i najzdrowsze dla naszego kręgosłupa. Rozstrzygniemy odwieczny dylemat: czy podgrzewanie jedzenia w kuchence mikrofalowej nam szkodzi? Zajmiemy się też prawami konsumenta. Czy ochroniarz zaglądający nam do torebki nie narusza naszych praw? Czy bezkarnie możemy zjeść podczas zakupów jedną truskawkę i za nią nie zapłacić? Oprócz tego podpowiemy Wam, jaki zapach do domu sprawdzi się najlepiej i jak szkodliwy wpływ mogą mieć na nas smartfony, z którymi nie umiemy się rozstać… To wszystko i dużo więcej zobaczycie już tej jesieni. Będziemy jeszcze bliżej i pokażemy rzeczy, które nie ujrzały jeszcze światła dziennego!

    11:35

    Wiem, co jem i wiem, co kupuję 9

    7 lat i ponad 200 odcinków! „Wiem, co jem i wiem, co kupuję” jest niezmiennie jednym z ulubionych programów widzek TVN Style! Kasia Bosacka wszędzie wytropi konsumencką ściemę, dokopie się do najgłębiej skrywanej prawdy, znajdzie dowody na niecne kłamstwa sprzedawców i producentów żywności! Wszystko po to, abyśmy my, konsumenci, poznali prawdziwe oblicze czyhających na nas w każdym sklepie pułapek i potrafili kupować świadomie. W części „Wiem co kupuję” nasza prowadząca udzieli Wam pomocnych rad dotyczących zakupów! Zrobimy dla Was przegląd najpraktyczniejszych i najbardziej wytrzymałych walizek. Podpowiemy, jakie mydło wybrać, żeby nie zaszkodziło naszej skórze. Pomożemy Wam uzyskać długie i zdrowe rzęsy, a także doradzimy, jakie materace i krzesła są najbezpieczniejsze i najzdrowsze dla naszego kręgosłupa. Rozstrzygniemy odwieczny dylemat: czy podgrzewanie jedzenia w kuchence mikrofalowej nam szkodzi? Zajmiemy się też prawami konsumenta. Czy ochroniarz zaglądający nam do torebki nie narusza naszych praw? Czy bezkarnie możemy zjeść podczas zakupów jedną truskawkę i za nią nie zapłacić? Oprócz tego podpowiemy Wam, jaki zapach do domu sprawdzi się najlepiej i jak szkodliwy wpływ mogą mieć na nas smartfony, z którymi nie umiemy się rozstać… To wszystko i dużo więcej zobaczycie już tej jesieni. Będziemy jeszcze bliżej i pokażemy rzeczy, które nie ujrzały jeszcze światła dziennego!

    12:15

    Kolekcja smaków – miniaudycja

    12:20

    Na tropie składników 3

    Zastanawialiście się kiedyś, jak powstają wasze ulubione słodycze czy napoje? W tym programie, razem z prowadzącym Alfonso Ribeiro poznamy ten proces od pomysłu, po składniki, taśmy produkcyjne, sekretne mieszanki i kryjące się za nimi legendy, aż po opakowanie. Rozwiejemy każdą wątpliwość, odpowiemy na każde pytanie. Jak powstają pianki marshmallow czy miętówki, chipsy czy precle, jak powstaje tortilla czy twój ulubiony napój w dziwnym kolorze. Jak powstają kwaśne cukierki lub jak polskie pierogi stały się potęgą w Stanach, czemu mrożona pizza jest smaczna, lub kto wymyślił paluszki. Skąd bierze się ich kształt, długość czy zapach. Wytropimy wszystkie składniki.

    12:50

    Przepisy prosto z serca

    W każdym odcinku para składająca się z męża i żony, brata i siostry, współlokatorów lub przyjaciół otworzy drzwi do swojego domu, aby pokazać nam trzy przepisy na potrawy, które dzięki doskonałej współpracy zawsze wychodzą.

    13:25

    Symon gotuje w ogrodzie

    Michael Symon rozpala swój grill w ogrodzie, aby zachęcić wszystkich do gotowania jego łatwych i przyjemnych dla wszystkich kolacjach na świeżym powietrzu. Od lepkich żeberek po klopsiki, Michael dzieli się wskazówkami i sztuczkami dotyczącymi grillowania, dzięki którym każdy posiłek będzie niesamowicie pyszny.

    13:55

    trwa

    Kuchnia na szczęście

    Marco Bianchi, mentor żywieniowy, ekspert ds. zdrowego jedzenia, wyruszy w podróż i pozna nawyki włoskich rodzin. Pozna ich ulubione przepisy a potem zaproponuje swoje. Pokaże jak gotować smacznie, zdrowo i pożywnie.

    15:05

    Włoska uczta na morzu 2

    Oto owoce morza z zupełnie innej perspektywy. Właściciel dwóch gwiazdek Michellin, szef Antonino Cannavacciuolo wyrusza w podróż po najpiękniejszych portach we Włoszech, by odkryć najlepsze przepisy na owoce morza i nauczyć się o nich jak najwięcej od lokalnych kucharzy. Przy okazji wyzywa mieszkańców na kulinarne pojedynki poznając zwyczaje regionu.

    16:10

    Słodki obóz z Marthą Stewart

    Martha Stewart, autorka książek kulinarnych, królowa amerykańskiego stylu życia i miliarderka o polskich korzeniach, zaprosi widzów Food Network na turniej kulinarny, jakiego jeszcze nie było. Sześciu utalentowanych, ambitnych adeptów cukiernictwa przybywa na specjalny obóz kempingowy, by stanąć do walki w dyscyplinach pieczenia oraz dekorowania tortów, deserów, ciast i ciasteczek. Nad wszystkim czuwać będą: Martha, dyrektor obozu, Jesse, prowadzący zawody oraz jurorzy – Carla i Dan. Co tydzień najlepszy z uczestników otrzyma możliwość udziału w indywidualnych warsztatach cukierniczych z Marthą, które gospodyni przeprowadzi we własnej kuchni, a najbardziej utalentowany cukiernik zdobędzie czek o wartości 25 tysięcy dolarów! Jednak zwycięstwo w konkursie to nie bułka z masłem. Surowe warunki kuchni polowej i okoliczności przyrody nie sprzyjają wygranej. Co dopadnie ich najpierw? Upał, robactwo, niespodziewana burza, a może bezwzględne oceny jurorów? W tej grze, jak w biznesie, liczy się umiejętność samodoskonalenia i uczenia na błędach – uczestnik, który nie będzie mógł pochwalić się postępem w nauce, opuści obóz. Kto zaserwuje zakalec, a kto sprawi, że na widok jego wypieków mentorom poleci ślinka?

    17:10

    10 zadań specjalnych Michela Morana

    Orzeźwiający posiłek gdy za oknem skwar. Gdy nadchodzą gorące dni i duszne noce wiele dalibyśmy za chwilę rześkiej ochłody. Żar leje się z nieba, termometry szaleją, tropikalna aura trwa w najlepsze, a picie wody nie daje już ukojenia. Michel Moran przekonuje, że nawet w tak ekstremalnych warunkach warto zaszyć się w kuchni, by przygotować dania, które pomogą przetrwać upał. Świeże, soczyste warzywa w towarzystwie mocno schłodzonego nabiału i odświeżających ziół mogą zastąpić pożywny, ale lekki obiad. Mrożone owoce natomiast zamienią się w ciekawy i orzeźwiający deser dzięki prostym lecz zaskakującym dodatkom. Michel udowodni, że pyszny posiłek, idealny na upalny dzień, możemy zrobić szybko, sprawnie, bez użycia ciepła i z wielką przyjemnością. Propozycje na upały to Orzeźwiające Gazpacho, czyli letnia zupa, Mus Na Lato, czyli letnie danie główne i Domowy Sorbet, czyli mrożony deser.

    17:40

    Kolekcja smaków

    Michel Moran, charyzmatyczny kucharz z Andaluzji zaprasza na kolację znane i lubiane osobowości ze świata sportu, filmu, telewizji. Jedni mają pokaźną kolekcję dzieł sztuki, którą lubią się chwalić, inni kolekcjonują znaczki, chętnie prezentowane podczas odwiedzin gości... Michel zaprezentuje w każdym odcinku część swojej kolekcji smaków. Michel twierdzi, że nie ma nic piękniejszego niż gotowanie dla kogoś, z myślą o kimś konkretnym. Jednocześnie za każdym razem przeżywa ogromny stres: "Michel, czy będzie smakować...". W programie widzowie będą mogli się przekonać czy smakowało m.in. Dorocie Wellman, Jankowi Błachowiczowi, braciom Collins, Bartkowi Kasprzykowskiemu, Agnieszce Cegielskiej czy Qczajowi.

    18:10

    Prosta kuchnia Goka Wana

    Znany stylista Gok Wan do tej pory doradzał kobietom, jak dobrze wyglądać nago oraz w czym pójść do ślubu. W tym programie udowodni, że jest też utalentowanym kucharzem i prawdziwym smakoszem! Projektant o chińskich korzeniach pokaże więc przepisy na proste wersje azjatyckich klasyków kulinarnych. Jak twierdzi sam prowadzący, od małego wyrastał na daniach „z woka”, a w tym programie udowodni, że nawet te na pozór skomplikowane w przygotowaniu potrawy kuchni chińskiej, wietnamskiej czy malezyjskiej można przygotować w swoim domu. Na patelnie wrzuci m.in. oryginalne pierożki, klasyczne curry i ulubione dania z ulicznych straganów Azji. W każdym odcinku widzowie poznają trzy przepisy na klasyczne azjatyckie dania, praktyczne porady i ciekawostki kulinarne oraz wiele prywatnych historii z rodzinnej kuchni Goka.

    18:40

    Kolekcja smaków – miniaudycja

    18:45

    Za Donalem… do Europy (2)

    Donal odkrywa, dlaczego tradycyjne polskie potrawy wciąż mają się dobrze, zarówno jeśli chodzi o jedzenie uliczne, jak i wiejskie jadło. Donal przyrządza pierogi, a nawet zjeżdża 125 metrów pod ziemię, by zwiedzić kopalnię soli.

    19:15

    Z gruntu zdrowo 2

    Jakie zdrowotne właściwości ma seler? Dlaczego warto jeść jabłka? Jak smakuje sernik z marchewki? Jesteście gotowi na porządną dawkę zdrowia? Tadeusz Müller o owocach i warzywach wie dosłownie wszystko! Już jesienią nowe odcinki jego programu, w którym podzieli się swoją wiedzą z widzami Food Network! Zabierzemy was na pola uprawne oraz zrobimy pyszne i proste potrawy, które są prawdziwymi bombami witaminowymi. Jakie warzywa będą królować na naszych talerzach tym razem? Mała podpowiedź: w rolach głównych zobaczymy między innymi ziemniaki, pory i dynie!

    19:45

    Z gruntu zdrowo 2

    Jakie zdrowotne właściwości ma seler? Dlaczego warto jeść jabłka? Jak smakuje sernik z marchewki? Jesteście gotowi na porządną dawkę zdrowia? Tadeusz Müller o owocach i warzywach wie dosłownie wszystko! Już jesienią nowe odcinki jego programu, w którym podzieli się swoją wiedzą z widzami Food Network! Zabierzemy was na pola uprawne oraz zrobimy pyszne i proste potrawy, które są prawdziwymi bombami witaminowymi. Jakie warzywa będą królować na naszych talerzach tym razem? Mała podpowiedź: w rolach głównych zobaczymy między innymi ziemniaki, pory i dynie!

    20:15

    Wielki napiwek (1)

    Andrew Zimmern podróżuje po US w poszukiwaniu właścicieli food tracków, którzy mają pasję do gotowania i chcą dzielić się nią z innymi. Czego nie wiedzą, to że Andrew nagrodzi jednego z nich nagrodą w wysokości dziesięciu tysięcy dolarów! Andrew Zimmern odwiedza Memphis - królestwo food trucków. Od razu chce spróbować meksykańskich pyszności w El Mero: tacosy ze smażonym kurczakiem i quesadille z duszonym mostkiem. Następnie odkrywa food truck, który, wśród wielu tajskich dań, serwuje pikantnego kurczaka z bazylią, a na wieczornym koncercie kosztuje kanapek z krabem. Andrew zdecyduje, któremu z kucharzy należy się 10 tysięcy dolarów!

    20:45

    W życiu nie jadłeś nic lepszego 10

    Najbardziej wysublimowane podniebienia Ameryki podzielą się z nami swoimi kulinarnymi Świętymi Graalami. Jedzeniem, przy którym na samą myśl świecą im się oczy, a ślinianki idą w ruch. Czasem ciężko dostępne i wymagające wielogodzinnej pracy, a czasem proste, ale pomysłowe i idealnie skomponowane. Jakie są najsmaczniejsze dania świata, według naszych ulubionych szefów kuchni? Przekonajcie się sami.

    21:15

    Kulinarne podróże z Guyem Fierim 28

    Gospodarz Guy Fieri wybiera się na wycieczkę krajoznawczą, aby odwiedzić masę amerykańskich restauracji specjalizujących się w różnego rodzaju kuchni. Kuchnia jak u mamy, pizza, chińszczyzna, ciasta i ciastka i wszystko czego dusza zapragnie na ogromnej mapie Ameryki.

    21:45

    Kulinarne podróże z Guyem Fierim 28

    Gospodarz Guy Fieri wybiera się na wycieczkę krajoznawczą, aby odwiedzić masę amerykańskich restauracji specjalizujących się w różnego rodzaju kuchni. Kuchnia jak u mamy, pizza, chińszczyzna, ciasta i ciastka i wszystko czego dusza zapragnie na ogromnej mapie Ameryki.

    22:15

    Przepis na…

    22:20

    Człowiek kontra jedzenie (3)

    Casey Webb jest w Des Moines w stanie Iowa, gdzie spróbuje zjeść kanapkę z nadzieniem z wieprzowiny zapieczoną w skorpionowym ostrym sosie w dziesięć minut.

    22:50

    Człowiek kontra jedzenie (3)

    Casey Webb udaje się do Billings w stanie Montana, aby w godzinę zmierzyć się ze stekowym wyzwaniem.

    23:25

    Jedzenie w trasie (1)

    Rubio odkrywa najbardziej legendarne jadłodajnie Niziny Padańskiej. W podróży towarzyszą mu Andrea oraz Lo Zingaro. Dołącz do wycieczki i poznaj prawdziwy smak Włoch!

    00:35

    Nieprawdopodobne potrawy (2)

    Burger ważący sto kilkadziesiąt kilogramów, najwyższe wielowarstwowe kanapki na świecie, ogromnych rozmiarów burrito - tych i innych nieprawdopodobnych potraw będzie miał okazję skosztować Tom Pizzica.

    01:05

    Kulinarny pojedynek na festynie (1)

    Kreatywny artysta oraz dumny zdobywca gwiazdki Michelin - Richie Farina - wyrusza w kulinarną trasę po największych karnawałach w kraju. Na każdym z nich będzie miał 24 godziny, by wymyślić własną wersję tamtejszej potrawy, by następnie zmierzyć się z jej autorem. Zdobywca Gwiazdki Michelin, Richie Farina, wyrusza na poszukiwania ekscytującego pojedynku kulinarnego i znajduje go na Great American Foodie Fest w Las Vegas. Tam jego rywalem będzie mistrz deserów i twórca pysznych gofrów z lodami - Adam Terry. Richie ma tylko 24 godziny na stworzenie własnej wersji cudownych gofrów.

    01:35

    Bitwa o jadło (1)

    Dwie restauracje w Pueblo spierają się o to, która serwuje najlepsze sloppery.

    02:05

    Wyżerka po taniości (1)

    Ali Khan podróżuje do Miami, gdzie rozpoczyna swój dzień od tradycyjnie kubańskich empanadas. Nad Oceanem Atlantyckiem nie może zabraknąć również świeżych owoców morza, w tym miejscowych kanapek ze złotą makrelą. Dzień kończy na misce stanowiącej fuzję przeróżnych smaków, która może pochodzić jedynie z Miami.

    02:35

    5 topowych restauracji (2)

    W tych restauracjach zakochasz się od… pierwszego kęsa dań, które serwują. Czekoladowe fantazje, fondue dla dwojga, wyśmienita jagnięcia z zachodem słońca w tle. Te restauracje to doskonałe miejsca na początek romansu.

    03:05

    5 topowych restauracji (2)

    Pięć najlepszych włoskich restauracji w Ameryce? To te, w daniach których jest miłość. Zobaczcie najbardziej pożądane kombinacje z makaronu, mięsa i serów. Najlepsi szefowie kuchni zadbają o to, by było smacznie.

    03:35

    Kto pokona Bobby’ego Flaya (16)

    By pokonać Bobby'ego Flaya, najpierw musisz się do niego dostać! W tej serii dwójka utalentowanych szefów staje oko w oko, by zmierzyć się o szansę konkurowania z mistrzem kuchni, Bobbym. To uczestnik decyduje, jakie danie będą przyrządzać. Czy wykona je lepiej niż doświadczony kucharz?

    04:05

    Kto pokona Bobby’ego Flaya (16)

    By pokonać Bobby'ego Flaya, najpierw musisz się do niego dostać! W tej serii dwójka utalentowanych szefów staje oko w oko, by zmierzyć się o szansę konkurowania z mistrzem kuchni, Bobbym. To uczestnik decyduje, jakie danie będą przyrządzać. Czy wykona je lepiej niż doświadczony kucharz?

    04:35

    Kobieta na Dzikim Zachodzie (17)

    Kobieta na Dzikim Zachodzie? Kiedyś mieszkała w mieście, a dzisiaj na ranczu. Ma przystojnego męża i gromadkę uroczych dzieci, 3000 dzikich mustangów, stado bydła i psa. Oto ona. Ten program to zaproszenie do tego, by zobaczyć, jak żyje Ree Drummond - blogerka i autorka bestsellerowej książki kucharskiej, która w tym programie dzieli się swoją pasją do domowego gotowania. Zajrzyjcie do jej niesamowitej kuchni.

    05:05

    Pożegnanie z wagą

    To magazyn dla tych, którzy chcą zgubić kilka kilogramów. Aneta Łańcuchowska przedstawia porady, jak się odżywiać, jak trenować, jak bilansować dietę.

    Nawigacja

    • Start
    • Aktualności
    • Programy
    • Przepisy
    • Program TV
    • Kontakt

    Nasze programy

    • Z gruntu zdrowo
    • Przyślij przepis
    • Przyślij przepis 2
    • Polska na patelni
    • Patenciary
    • Sztuka mięsa
    • Zdrowo dla odmiany
    • Makłowicz w drodze
    • Sexy kuchnia Magdy Gessler
    • Zamiana szefów kuchni
    • Kuchnia dla odważnych

    Kontakt

    Food Network

    TVN Media Sp. z o.o.ul. Wiertnicza 16602-952 Warszawa
    NapiszFacebook
    Platforma ODRInformacje konsumenckieFormularz odstąpieniaPolityka prywatnościRegulaminKontakt
    Copyright © 1997-2021 TVN S.A. Korzystanie z materiałów redakcyjnych TVN S.A. / TVN Media Sp. z o.o. wymaga wcześniejszej zgody TVN S.A./ TVN Media Sp. z o.o. oraz zawarcia stosownej umowy licencyjnej Na podstawie art. 25 ust. 1 pkt. 1 b) ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych TVN S.A. / TVN Media Sp. z o.o. wyraźnie zastrzega, że dalsze rozpowszechnianie artykułów zamieszczonych w programach oraz na stronach internetowych TVN S.A. / TVN Media Sp. z o.o. jest zabronione