Food Network Poland
  • Start
  • Aktualności
  • Programy
  • Przepisy
  • Program TV
  • Kontakt
    poniedziałek 23 majaNastępny
    terazwieczorem

    05:40

    Pyszne 25 2

    Kuchnia to jej żywioł. Anna Starmach uwielbia kombinować i eksperymentować. Gotowanie, mieszanie i smakowanie nigdy się jej nie znudzi. Pyszne i tanie danie w dwadzieścia pięć minut? Żaden problem! Anna Starmach na antenie TVN Style w wyśmienitym towarzystwie. Zielony szpinak, złota dynia, mięsisty bakłażan, soczysty kabaczek, słodziutkie figi, chrupiące orzechy i aromatyczne grzyby, to tylko kilku z jej pysznych towarzyszy. Prowadząca wie, jak najlepiej korzystać z bogactwa polskich ogrodów, pól i sadów. Anna odsłania przed widzami nowe horyzonty kulinarne. Czy można „odkryć Amerykę” przygotowując dania z porów? Czy zwykła papryka może nas jeszcze czymś zaskoczyć, a marchewka uzależnić od swojego smaku? Oczywiście! Wystarczy spróbować risotta z porem i małymi krewetkami, muffinek czekoladowych z papryczką chilli i niesamowitych placuszków z marchwi. Niebo w gębie. Prowadząca zna tysiące prostych przepisów, dzięki którym można wyczarować prawdziwe cuda z pomidora, jabłek czy cukinii. Wszystko za dwadzieścia złotych i w dwadzieścia pięć minut. Nie będziemy już dalej zachęcać. „Pyszne 25” trzeba po prostu obejrzeć i wziąć się za gotowanie. Z Anną Starmach najbliższy czas będzie pyszny. Smacznego.

    06:10

    Pyszne 25 2

    Kuchnia to jej żywioł. Anna Starmach uwielbia kombinować i eksperymentować. Gotowanie, mieszanie i smakowanie nigdy się jej nie znudzi. Pyszne i tanie danie w dwadzieścia pięć minut? Żaden problem! Anna Starmach na antenie TVN Style w wyśmienitym towarzystwie. Zielony szpinak, złota dynia, mięsisty bakłażan, soczysty kabaczek, słodziutkie figi, chrupiące orzechy i aromatyczne grzyby, to tylko kilku z jej pysznych towarzyszy. Prowadząca wie, jak najlepiej korzystać z bogactwa polskich ogrodów, pól i sadów. Anna odsłania przed widzami nowe horyzonty kulinarne. Czy można „odkryć Amerykę” przygotowując dania z porów? Czy zwykła papryka może nas jeszcze czymś zaskoczyć, a marchewka uzależnić od swojego smaku? Oczywiście! Wystarczy spróbować risotta z porem i małymi krewetkami, muffinek czekoladowych z papryczką chilli i niesamowitych placuszków z marchwi. Niebo w gębie. Prowadząca zna tysiące prostych przepisów, dzięki którym można wyczarować prawdziwe cuda z pomidora, jabłek czy cukinii. Wszystko za dwadzieścia złotych i w dwadzieścia pięć minut. Nie będziemy już dalej zachęcać. „Pyszne 25” trzeba po prostu obejrzeć i wziąć się za gotowanie. Z Anną Starmach najbliższy czas będzie pyszny. Smacznego.

    06:40

    Pyszne 25 2

    Kuchnia to jej żywioł. Anna Starmach uwielbia kombinować i eksperymentować. Gotowanie, mieszanie i smakowanie nigdy się jej nie znudzi. Pyszne i tanie danie w dwadzieścia pięć minut? Żaden problem! Anna Starmach na antenie TVN Style w wyśmienitym towarzystwie. Zielony szpinak, złota dynia, mięsisty bakłażan, soczysty kabaczek, słodziutkie figi, chrupiące orzechy i aromatyczne grzyby, to tylko kilku z jej pysznych towarzyszy. Prowadząca wie, jak najlepiej korzystać z bogactwa polskich ogrodów, pól i sadów. Anna odsłania przed widzami nowe horyzonty kulinarne. Czy można „odkryć Amerykę” przygotowując dania z porów? Czy zwykła papryka może nas jeszcze czymś zaskoczyć, a marchewka uzależnić od swojego smaku? Oczywiście! Wystarczy spróbować risotta z porem i małymi krewetkami, muffinek czekoladowych z papryczką chilli i niesamowitych placuszków z marchwi. Niebo w gębie. Prowadząca zna tysiące prostych przepisów, dzięki którym można wyczarować prawdziwe cuda z pomidora, jabłek czy cukinii. Wszystko za dwadzieścia złotych i w dwadzieścia pięć minut. Nie będziemy już dalej zachęcać. „Pyszne 25” trzeba po prostu obejrzeć i wziąć się za gotowanie. Z Anną Starmach najbliższy czas będzie pyszny. Smacznego.

    07:10

    Pyszne 25 2

    Kuchnia to jej żywioł. Anna Starmach uwielbia kombinować i eksperymentować. Gotowanie, mieszanie i smakowanie nigdy się jej nie znudzi. Pyszne i tanie danie w dwadzieścia pięć minut? Żaden problem! Anna Starmach na antenie TVN Style w wyśmienitym towarzystwie. Zielony szpinak, złota dynia, mięsisty bakłażan, soczysty kabaczek, słodziutkie figi, chrupiące orzechy i aromatyczne grzyby, to tylko kilku z jej pysznych towarzyszy. Prowadząca wie, jak najlepiej korzystać z bogactwa polskich ogrodów, pól i sadów. Anna odsłania przed widzami nowe horyzonty kulinarne. Czy można „odkryć Amerykę” przygotowując dania z porów? Czy zwykła papryka może nas jeszcze czymś zaskoczyć, a marchewka uzależnić od swojego smaku? Oczywiście! Wystarczy spróbować risotta z porem i małymi krewetkami, muffinek czekoladowych z papryczką chilli i niesamowitych placuszków z marchwi. Niebo w gębie. Prowadząca zna tysiące prostych przepisów, dzięki którym można wyczarować prawdziwe cuda z pomidora, jabłek czy cukinii. Wszystko za dwadzieścia złotych i w dwadzieścia pięć minut. Nie będziemy już dalej zachęcać. „Pyszne 25” trzeba po prostu obejrzeć i wziąć się za gotowanie. Z Anną Starmach najbliższy czas będzie pyszny. Smacznego.

    07:40

    Makłowicz w Polsce

    Wieś Ochotnica (Górna i Dolna) należy do najdłuższych w Polsce. Nad nią rozciągają się gorczańskie hale, na których wypasa się owce i na miejscu wyrabia z ich mleka oscypek, bundz, żętyce oraz miejscowy serowy specjał, brusek ochotnicki. Robert Makłowicz przygląda się całej procedurze w miejscowej bacówce. Przypomina wojenną historię Gorców, działające tu silne oddziały AK i hitlerowskie represje, jakie spadły na wieś. Regionalne menu w miejscowej restauracji obejmuje wiele pozycji, które trudno znaleźć gdzie indziej. Na stole ląduje jucha ochotnicka, kapusta zasmażana z bobem, sapka ze skwarkami, baranina z pęcakiem czy moskole. Aby dotrzeć do Łącka, Robert przeprawia się czółnem przez Dunajec. W łąckich sadach podziwia dojrzałe owoce i przyrządza polędwiczki wieprzowe nadziewane śliwkami w śliwowicy. Na deser – legalne łąckie destylaty.

    08:10

    Makłowicz w drodze 2

    Południowe zbocza Karpat schodzące wprost na Wielką Nizinę Węgierską – ten majestatyczny widok definiujący Zakarpacie najlepiej podziwiać z zamku Palanok. Dawna twierdza książąt siedmiogrodzkich usadowiła się pod miastem Mukaczewo, przez tysiąc lat znanym jako Munkács. Otoczony węgierskimi tradycjami Robert Makłowicz robi zakupy na miejskim targu i gotuje na głównym placu Mukaczewa „paprikás csirke” czyli paprykarz z kurczaka. Następnie rusza w Karpaty, podziwia wodospad Szypot i próbuje miejscowych szaszłyków. Ich różnorodność, nieznana w Polsce, to ślad dawnej przynależności Ukrainy do ZSRR, którego kuchnię wzbogacały narody kaukaskie, szaszłykowi arcymistrzowie. Degustacja w restauracji Bogracz nie może się obejść bez tytułowego kociołka i innych zakarpackich przysmaków.

    08:45

    Sexy kuchnia Magdy Gessler

    Już w pierwszym odcinku ikona telewizji odsłoni tajniki kuchni hiszpańskiej. Magda Gessler zaprezentuje swoją ulubioną sałatkę Salpicon z owocami morza. To właśnie krewetki black tiger i świeże mule są doskonałymi afrodyzjakami. Ugotowane al dente mają wzmocnione właściwości! Prowadząca do przepisu doda także ziarna granatu. Niewiele osób wie, że zaraz po arbuzie jest to najlepszy substytut viagry. Salpicon to także soczyste pomidory, pieczona papryka i sałata radicchio. To będzie prawdziwa eksplozja smaków! Drugą potrawą jest bardzo lekki krem pomidorowy. Jak gotuje go Magda Gessler? Pierwsza zasada: oddzielnie warzywa i pomidory. Prowadząca nieśmiało podpowie Panom jaki składnik najlepiej działa na ich zmysły. Do dania doda aromatyczny czosnek i rozmaryn, a także… kozi ser! Jedno jest pewne! „Sexy kuchnia Magdy Gessler” uwodzi i dostarcza wielu wrażeń miłośnikom niebanalnych smaków!

    09:15

    Sexy kuchnia Magdy Gessler

    Czerwień daje moc i energię, a nawet sprawia, że Magda Gessler w kuchni czuje się bezpiecznie. W drugim odcinku „Sexy kuchni” prowadząca zamieni swoje królestwo w czerwony raj kipiący seksem. Zaserwuje widzom wyjątkową orgię…. smaku. Na początek czerwone gazpacho. Owocowo-warzywną ucztę przygotuje z pomidorów, czerwonych papryk, arbuza i truskawek. Dobrym dodatkiem do tego okaże się sos aioli. Bohaterem drugiego dania będą ubóstwiane przez Magdę carabineros. Duże i wyraziście czerwone królowe morza. Przez jednych nazywane Scarlet, przez innych Edward. Co przygotuje Magda Gessler? Krewetki karabińczyki z grilla. Oprócz tego pokaże jak powinno się je jeść. Spróbuje przekonać widzów, że ich jedzenie może być bardzo seksowne. W szczególności wysysanie soków z ich głów! To wszystko w drugim odcinku „Sexy kuchni”.

    09:45

    Wiem, co jem 6

    Kolejny sezon „Wiem, co jem” to jeszcze bardziej dociekliwa Katarzyna Bosacka. Znowu pójdzie z widzami na zakupy i przyprawi o drżenie rąk niejednego nieuczciwego producenta żywności. Każdy konsument znajdzie w programie coś dla siebie. Mięsożercy dowiedzą się m.in. czy drób w Polsce jest zdrowy, czy raczej faszerowany antybiotykami i hormonami. Co kryje się w tanich pasztetach z puszki? Poszukamy też najlepszej na rynku kiełbasy i szynki oraz zastanowimy się, dlaczego w wędlinach jest tyle chemii. Kilka porad znajdą też miłośnicy nabiału. Kasia Bosacka sprawdzi, które mleko wybrać? Czy to od polskich krów jest czyste i przebadane i czy możemy je bezpiecznie pić? Kasia podpowie, jak wybrać dobry biały ser i przebada, ile prawdziwego twarogu znajduje się w smakowych smarowidłach do chleba. Czy serek dla dzieci rzeczywiście wzmocni kości, jak obiecują reklamy? Jarosze też się nie zawiodą – weźmiemy pod lupę ryby, żeby sprawdzić, czy te hodowlane w ogóle mają jeszcze jakieś wartości. Czy to prawda, że w ich mięsie są metale ciężkie? I co oprócz ryby znajdziemy w rybnej puszce czy paście? Kasia Bosacka weźmie pod lupę też jajka – czy warto kupować te ekologiczne? Czy faktycznie są lepsze od fermowych, czy to tylko kwestia naszego sumienia? Które jajka mają najmniej cholesterolu? Jak rozpoznać zepsute, jak ugotować je na miękko, i jak nie przypalić jajecznicy? „Wiem, co jem” podpowie także tym, którzy są wiecznie na diecie. Pochylimy się nad wyborem płatków śniadaniowych, zbadamy, ile mają cukru. Jak podrasować owsiankę, żeby było nie tylko zdrowo, ale i smacznie? Jak wybrać dobre musli? Czy zapomnieliśmy o kimś? Sprawdźcie! Prowadząca: Katarzyna Bosacka

    10:15

    Wiem, co jem i wiem, co kupuję 5

    Wasze zakupy dostały skierowanie na prześwietlenie do Kasi Bosackiej! W dziesiątym sezonie „Wiem, co jem i wiem, co kupuję” zbada sklepowe produkty i postawi diagnozę. Zajrzy do koszyków i wczyta się w etykiety. Zaczniemy od grupy podwyższonego ryzyka, czyli słonych i słodkich przekąsek. Ich wyniki są niepokojące. W pozornie zdrowym batonie musli Kasia znalazła niezdrowe tłuszcze i aż 5 rodzajów cukru! Jakie wyniki będą miały kupne sosy? Czy Bosacka wystawi zaświadczenie żywności w proszku pełnej chemii? Co z garmażerką naładowaną konserwantami? Czy tłuszcz, który jemy w produktach przetworzonych, przejdzie badania profilaktyczne? Czy artykuły dla dzieci zostaną skierowanie na talerz czy do śmieci? A może konieczny będzie zastrzyk witamin? Tylko czy to, co Kasia znajdzie w preparatach witaminowych z supermarketu, posłuży zdrowiu, czy raczej wywoła alergię? W poszukiwaniu metali ciężkich Bosacka przeskanuje nawet szminkę! Dowiecie się, co – poza ołowiem – zjada wyszminkowana kobieta. Kasia oceni też siły witalne baterii i zmierzy temperaturę opiekaczom. Analizie poddane zostaną płyny do kąpieli i środki czyszczące. Które z nich nadadzą łazience błysk, a które jedynie wyczyszczą portfel? Będzie też o obcasach – Bosacka sprawdzi, które z nich są najzdrowsze dla stóp. Nie ma zmiłuj – Katarzyna Bosacka wie, co je i co kupuje.

    11:00

    Kulinarny rejs po Polsce

    Mikołaj Rey odwiedzi hodowlę przepiórek. Jakie specjały tam przygotuje? Mazurski szczupak faszerowany to dopiero będzie kulinarny majstersztyk. Mikołaj nauczy się go przygotowywać. Gruszki będą podstawą kolejnego dania - zapiekanek z serem, orzechami i bazyliowo-miętowym pesto. W tym odcinku Mikołaj przygotuje też zająca z pieczonymi warzywami w street-foodowej wersji.

    11:35

    MasterChef 10

    Uczestnicy MasterChefa nawet w najśmielszych snach nie marzyli o takiej niespodziance! Zadanie przygotował im sam Jamie Oliver! Tematem gotowania będzie przygotowanie dwóch dań z 10 produktów dobranych właśnie przez Jamiego z zastrzeżeniem, żeby nie marnować niczego, co jeszcze może przydać się w kuchni. Do pomocy w temacie ekologii jurorzy zaprosili Olę Juszkiewicz - zwyciężczynię poprzedniej edycji MasterChefa i specjalistkę od gotowania w duchu zero-waste. W drugiej części odcinka w kuchni MasterChefa królować będą torty. Tradycyjne receptury zostaną poddane unowocześnieniu, a jurorzy docenią tylko tych kucharzy, którzy wykażą się kreatywnością i kulinarnym wyczuciem.

    13:00

    Szaleni cukiernicy

    Szaleni Cukiernicy zabierają widzów za kulisy cukierni w całej Ameryce, które tworzą najbardziej szalone ciasta, jakie można sobie wyobrazić. Od tortów weselnych zaprzeczających grawitacji po repliki zwierząt naturalnej wielkości, zobaczymy, jak ci cukiernicy tworzą i budują te oszałamiające kreacje.

    13:30

    Szaleni cukiernicy

    Szaleni Cukiernicy zabierają widzów za kulisy cukierni w całej Ameryce, które tworzą najbardziej szalone ciasta, jakie można sobie wyobrazić. Od tortów weselnych zaprzeczających grawitacji po repliki zwierząt naturalnej wielkości, zobaczymy, jak ci cukiernicy tworzą i budują te oszałamiające kreacje.

    14:00

    trwa

    Człowiek kontra jedzenie (2)

    Adam Richman odwiedza "Kraj wielkiego nieba", czyli zabytkową miejscowość Butte w stanie Montana.

    14:30

    Ugotowani

    Nowe rozrywkowo - kulinarne show. Czwórka uczestników staje do walki na noże i widelce. Kto z nich zdoła trafić przez żołądek do serca swojego rywala? Kto wyjdzie z kolacji z nagrodą na talerzu?

    15:30

    Wiem, co jem i wiem, co kupuję 8

    Kasia Bosacka wraca na wiosnę z jeszcze większą dawką sensacji i dziennikarskich śledztw! W nowym sezonie „Wiem, co jem i wiem, co kupuje“ ujawni całą prawdę o pieczywie! Sprawdzi, co kryje się w supermarketowych chlebach i bułkach, że zawsze są świeże i cieplutkie. Pod lupę weźmie kurczaka! Czy jest coś, czego nie wiemy o najchętniej konsumowanym przez Polaków mięsie? Okazuje się, że czyhają w nim bakterie, o których nie mieliście pojęcia! W programie obalimy też mity na temat jajek. Ile można ich jeść? Czy rzeczywiście podwyższają cholesterol i czy salmonella to realne zagrożenie dla naszego zdrowia? Kasia Bosacka wgryzie się także w czekoladę! Jak produkuje się taką słodką tabliczkę? W „Wiem, co jem i wiem, co kupuję“ opowiemy o handlu i wykorzystywaniu dzieci do ciężkiej pracy na plantacjach kakao. Prześwietlimy też nabiał, soję i napoje gazowane. Co kryje się w ulubionych produktach Polaków? Jakie fakty ukrywają przed nami producenci żywności? W nowym sezonie będziemy jeszcze bliżej prawdy i pokażemy jeszcze więcej! A w „Wiem co kupuję” jak zwykle powiemy, co kupić, żeby nie wyrzucić pieniędzy w błoto! Jak być piękną na wiosnę? Doradzimy jakie peelingi, produkty do opalania, do włosów i stóp wybrać, żeby wiosną wyglądać świeżo i atrakcyjnie! Oprócz tego sprawdzimy, czy bielizna wyszczuplająca naprawdę działa, co warto mieć w domowej apteczce i jak inteligentnie i bez wysiłku posprzątać swój dom! Czy warto kupować tańsze zamienniki markowych produktów? Jak przygotować się do wakacji, żeby nie wydać fortuny? Bez ściemy i owijania w bawełnę! Jak zawsze rzetelnie i wnikliwie! Kasia Bosacka w „Wiem co jem i wiem co kupuję” stoi zawsze po stronie konsumentów!

    16:15

    Wiem, co jem i wiem, co kupuję 8

    Kasia Bosacka wraca na wiosnę z jeszcze większą dawką sensacji i dziennikarskich śledztw! W nowym sezonie „Wiem, co jem i wiem, co kupuje“ ujawni całą prawdę o pieczywie! Sprawdzi, co kryje się w supermarketowych chlebach i bułkach, że zawsze są świeże i cieplutkie. Pod lupę weźmie kurczaka! Czy jest coś, czego nie wiemy o najchętniej konsumowanym przez Polaków mięsie? Okazuje się, że czyhają w nim bakterie, o których nie mieliście pojęcia! W programie obalimy też mity na temat jajek. Ile można ich jeść? Czy rzeczywiście podwyższają cholesterol i czy salmonella to realne zagrożenie dla naszego zdrowia? Kasia Bosacka wgryzie się także w czekoladę! Jak produkuje się taką słodką tabliczkę? W „Wiem, co jem i wiem, co kupuję“ opowiemy o handlu i wykorzystywaniu dzieci do ciężkiej pracy na plantacjach kakao. Prześwietlimy też nabiał, soję i napoje gazowane. Co kryje się w ulubionych produktach Polaków? Jakie fakty ukrywają przed nami producenci żywności? W nowym sezonie będziemy jeszcze bliżej prawdy i pokażemy jeszcze więcej! A w „Wiem co kupuję” jak zwykle powiemy, co kupić, żeby nie wyrzucić pieniędzy w błoto! Jak być piękną na wiosnę? Doradzimy jakie peelingi, produkty do opalania, do włosów i stóp wybrać, żeby wiosną wyglądać świeżo i atrakcyjnie! Oprócz tego sprawdzimy, czy bielizna wyszczuplająca naprawdę działa, co warto mieć w domowej apteczce i jak inteligentnie i bez wysiłku posprzątać swój dom! Czy warto kupować tańsze zamienniki markowych produktów? Jak przygotować się do wakacji, żeby nie wydać fortuny? Bez ściemy i owijania w bawełnę! Jak zawsze rzetelnie i wnikliwie! Kasia Bosacka w „Wiem co jem i wiem co kupuję” stoi zawsze po stronie konsumentów!

    17:00

    Kulinarny rejs po Polsce

    Zupa grzybowa ugotowana w kociołku nad ogniem z czosnkiem niedźwiedzim i klopsikami wieprzowymi to dopiero będzie poezja smaków! Na Podlasiu Mikołaj przyjrzy się produkcji kindziuka, dowie się co to za wędlina i jak można ją wykorzystać w kuchni? Kolejnym daniem w kuchni Mikołaja będzie sum w sosie musztardowym z białym winem, według tego przepisu podawany był na stół Jana III Sobieskiego. W Lubuskim Mikołaj spróbuje kiszonych gołąbków w liściach winogronowych.

    17:35

    Kulinarny rejs po Polsce

    Kasza matka nasza! Na Lubelszczyźnie z kaszy gryczanej Mikołaj upiecze tradycyjną zapiekankę. Rozgrzewającą zupę-krem z dyni z aromatycznymi przyprawami ugotuje w Kadzidłowie. Z kolei w świat kaszubskich serów wprowadzi Mikołaja Basia Ritz. Jak sprawdzi się suszona żurawina jako dodatek do indyka w sosie kurkowym? I co zapewnia nadzwyczajny smak każdemu żurowi? Mikołaj odpowie na każde z tych pytań.

    18:05

    Polska na patelni

    W nowym programie Food Network zaglądamy do garnków i spiżarni miłośników gotowania z różnych regionów Polski. Odwiedzimy ludzi, którzy pielęgnują tradycje kulinarne i czerpią z tego dużo radości! Poznamy ich rodziny i tajemnice przepisów, z których korzystają od pokoleń. Pani Janinka z Podhala, zdradzi sposoby na wędzonego oscypka, a pan Zdzisław z nadwiślańskiej Brzykcy, ujawni recepturę swojej mamy na konfiturę z miodem. Na Górnym Śląsku na widzów będzie czekać rozśpiewana matka z córką, które opowiedzą o zwyczajach w familokach i doradzą jak nakarmić głodnego górnika. A w Górach Świętokrzyskich dowiemy się, jak upiec placki ziemniaczane na ognisku.

    18:35

    Kuchnia dla odważnych 2

    Walenty Kania odkryje nowe, odważne smaki. Będzie eksperymentował w kuchni z przyjaciółmi z różnych stron Polski i pokaże co jeszcze można zjeść… Odwiedzi między innymi krakowskich fanów zdrowego odżywiania, których nakarmi robakami, przyjaciela z Katowic, wraz z którym poeksperymentuje z niechlubnym szwedzkim kiszonym śledziem, a także wyruszy w podróż do zarania polskiej cywilizacji - Biskupina. Tam odnajdzie smaki prymitywnej kuchni słowiańskiej. Oprócz tego pokaże widzom, że nie ruszając się do Francji można jeść ślimaki. To wszystko w nowym sezonie Kuchni dla odważnych!

    19:10

    Tak smakuje dziękuję

    „Tak smakuję dziękuję” to program, w którym podziękowania mają wyjątkowy smak. Wyjątkowy, ponieważ to najmłodsi postanowią odwdzięczyć się dorosłym. Dzieci często mają swoich idoli. Oprócz postaci z bajek, filmów czy gier, to również bohaterowie życia codziennego, którzy poprzez swoje zaangażowanie stali się dla nich dużym wsparciem i wzorem do naśladowania. Chcąc zrobić coś wyjątkowego i od serca, dzieci przygotują samodzielnie pyszną kolację dla swoich autorytetów. Podziękują ludziom, których podziwiają, którzy im pomogli albo są dla nich wsparciem na co dzień. W realizacji tego planu pomoże im Pascal Brodnicki, który przemierzy całą Polskę w poszukiwaniu najbardziej inspirujących osób. W każdym odcinku poznamy inną historię, a dzieci podziękują swoim bohaterom poprzez przygotowanie uroczystej kolacji, stworzonej w tajemnicy przed nimi. W wyborze menu i rozdzieleniu zadań pomoże im Pascal. Pod jego wodzą niespodzianka na pewno się uda, a finał będzie pełen wzruszeń.

    19:40

    Sexy kuchnia Magdy Gessler

    Już w pierwszym odcinku ikona telewizji odsłoni tajniki kuchni hiszpańskiej. Magda Gessler zaprezentuje swoją ulubioną sałatkę Salpicon z owocami morza. To właśnie krewetki black tiger i świeże mule są doskonałymi afrodyzjakami. Ugotowane al dente mają wzmocnione właściwości! Prowadząca do przepisu doda także ziarna granatu. Niewiele osób wie, że zaraz po arbuzie jest to najlepszy substytut viagry. Salpicon to także soczyste pomidory, pieczona papryka i sałata radicchio. To będzie prawdziwa eksplozja smaków! Drugą potrawą jest bardzo lekki krem pomidorowy. Jak gotuje go Magda Gessler? Pierwsza zasada: oddzielnie warzywa i pomidory. Prowadząca nieśmiało podpowie Panom jaki składnik najlepiej działa na ich zmysły. Do dania doda aromatyczny czosnek i rozmaryn, a także… kozi ser! Jedno jest pewne! „Sexy kuchnia Magdy Gessler” uwodzi i dostarcza wielu wrażeń miłośnikom niebanalnych smaków!

    20:15

    Sexy kuchnia Magdy Gessler

    Czerwień daje moc i energię, a nawet sprawia, że Magda Gessler w kuchni czuje się bezpiecznie. W drugim odcinku „Sexy kuchni” prowadząca zamieni swoje królestwo w czerwony raj kipiący seksem. Zaserwuje widzom wyjątkową orgię…. smaku. Na początek czerwone gazpacho. Owocowo-warzywną ucztę przygotuje z pomidorów, czerwonych papryk, arbuza i truskawek. Dobrym dodatkiem do tego okaże się sos aioli. Bohaterem drugiego dania będą ubóstwiane przez Magdę carabineros. Duże i wyraziście czerwone królowe morza. Przez jednych nazywane Scarlet, przez innych Edward. Co przygotuje Magda Gessler? Krewetki karabińczyki z grilla. Oprócz tego pokaże jak powinno się je jeść. Spróbuje przekonać widzów, że ich jedzenie może być bardzo seksowne. W szczególności wysysanie soków z ich głów! To wszystko w drugim odcinku „Sexy kuchni”.

    20:45

    Wiosenny turniej wypieków 6

    Gospodarz Clinton Kelly wita nową partię 11 utalentowanych piekarzy, którzy stworzą pyszne i zachwycające wiosenne desery w nadziei na zdobycie pochwał od ukochanych sędziów. Umiejętności i techniki piekarzy muszą sprostać tematycznym wyzwaniom z okazji nadejścia wiosny. Od rozgwieżdżonych nocy i wianków z kwiatów po margarity z okazji Dnia Matki i wystawne przyjęcia. Tylko jeden piekarz dotrze na szczyt i zabierze do domu główną nagrodę w wysokości 25 000 $ i tytuł wiosennego mistrza wypieków.

    21:45

    Kraina słodyczy

    Prowadząca Kristin Chenoweth poprowadzi zespoły uczestników przez jadalną Krainę słodyczy. Bohaterowie gry podejmą się nie lada wyzwań i stworzą niebiańskie wyroby cukiernicze, szukając przy tym różnych smaków i wykorzystując unikalne składniki. Ich tematyczne, słodkie arcydzieła ocenią jurorzy, od których zależeć będzie, kto dostanie się do zamku króla i zdobędzie główną nagrodę w wysokości 25 000 $.

    22:45

    Szaleni cukiernicy

    Szaleni Cukiernicy zabierają widzów za kulisy cukierni w całej Ameryce, które tworzą najbardziej szalone ciasta, jakie można sobie wyobrazić. Od tortów weselnych zaprzeczających grawitacji po repliki zwierząt naturalnej wielkości, zobaczymy, jak ci cukiernicy tworzą i budują te oszałamiające kreacje.

    23:15

    Bake Off Włochy 5

    50 aspirujących cukierników rywalizuje o 16 miejsc, aby zostać uczestnikami piątej edycji Bake off Italia.

    01:15

    Mistrzowie tortów ślubnych 2

    Sześć najlepszych duetów cukierniczych w Ameryce rozpoczyna wyścig o zwycięstwo w świecie tortów weselnych i 25 tysięcy dolarów. W każdym odcinku będą musieli przejść przez test umiejętności, w którym popiszą się talentem dekoracyjnym, by następnie zrobić tort weselny na zamówienie pary młodej.

    02:15

    Perfekcyjni gospodarze 9

    Dwie pary konkurują ze sobą w kulinarnym starciu. Wymagający jurorzy, Roberto, Csaba oraz Diego ocenią, której parze należy się tytuł Perfekcyjnych gospodarzy.

    03:05

    Akcja: Restauracja! 16

    Brytyjski kucharz i restaurator, Robert Irvine, wraca z nowym sezonem programu, w którym ratuje restauracje. W każdym odcinku weźmie na warsztat jedną restaurację, która wpadła w poważne tarapaty i tylko krok dzieli ją od upadku. Robert najpierw sprawdzi co powoduje, że lokal nie przynosi dochodu, a klienci omijają go szerokim łukiem. Potem zaproponuje właścicielom zmiany – przeorganizuje pracę na kuchni i stworzy nowe menu. Dodatkowo wraz ze swoją ekipą odświeży wnętrze restauracji, tak żeby zachowała swój charakter i jednocześnie była atrakcyjna dla klientów. Czy 2 dni i 10.000 $ wystarczą aby dokonać niemożliwego? Czy jeden człowiek może odwrócić bieg upadającej restauracji i utorować drogę do pomyślnej przyszłości?

    03:55

    5 składników

    Gotowanie wydaje się najprostszą rzeczą pod słońcem, kiedy w kuchni pojawia się Claire Robinson! Potrafi wyczarować kulinarne cuda tylko z pięciu składników. W programie „5 składników” idealne przepisy mogą znaleźć zarówno miłośnicy kuchni, jak i ci, którzy dopiero zaczynają gotować!

    04:20

    5 składników

    Gotowanie wydaje się najprostszą rzeczą pod słońcem, kiedy w kuchni pojawia się Claire Robinson! Potrafi wyczarować kulinarne cuda tylko z pięciu składników. W programie „5 składników” idealne przepisy mogą znaleźć zarówno miłośnicy kuchni, jak i ci, którzy dopiero zaczynają gotować!

    04:45

    10 zadań specjalnych Michela Morana 2

    Po sukcesie pierwszej edycji programu 10 Zadań Specjalnych Michela Morana, stacja TTV znów zaprasza widzów na spotkanie z sympatycznym kucharzem. Jesienią 2017 roku po raz kolejny będziemy mogli przekonać się jak z kulinarnymi wyzwaniami radzi sobie powszechnie ceniony i lubiany kucharz, właściciel restauracji, juror polskiej edycji MasterChef i MasterChef Junior, gospodarz trzech sezonów kulinarnego poradnika Doradca Smaku. Michel Moran, niczym agent specjalny 007, podejmie znów próbę sił oraz smaku i będzie musiał sprawdzić swoje umiejętności w obliczu dziesięciu zadań specjalnych. Tym razem Michel Moran znów ma przed sobą kulinarne wyzwania, przed którymi każdy z nas może stanąć także w swojej domowej kuchni, a wtedy z pewnością przyda się wsparcie agenta do kulinarnych zadań specjalnych. Nowością będą goście specjalni! W każdym odcinku Michela odwiedzi inny gość, dla którego kucharz przygotowuje posiłek. Kolejne zadania specjalne zostały wybrane właśnie po to, by goście mogli posmakować dań i ocenić ich wygląd i smak oraz pracę Michela, którą mają okazję poobserwować, czasem pomagać, a czasem też poprzeszkadzać. Będą naprawdę szczerzy i jeśli będzie im smakować, nie będą szczędzić pochwał, ale jeśli gość będzie mieć uwagi do jakiegoś dania, też odważnie to powie, nie zawsze bowiem danie może trafić w gust wymagających oceniających z programu Gogglebox! Program 10 Zadań Specjalnych Michela Morana jest wspaniałą propozycją dla każdego, kto chciałby dowiedzieć się jak ugościć kulturystę, czym zdrowo nakarmić dziecko uzależnione od niezdrowych przekąsek i w jaki sposób wykorzystać w kuchni dary lasu. Jak przystało na kuchnię agenta do zadań specjalnych, pomysłowe, wykwintne, ale też proste i zdrowe dania powstaną szybko, sprawnie i we wspaniałej atmosferze w towarzystwie gości.

    05:10

    Kuchnia czynna całą dobę

    Kolorowe, proste i pomysłowe. Gotowanie z dzieckiem nie musi być problemem. Omenaa Mensah podpowiada jak przyjemnie i pożytecznie spędzić czas w kuchni ze swoją pociechą.

    Nawigacja

    • Start
    • Aktualności
    • Programy
    • Przepisy
    • Program TV
    • Kontakt
    • Ustawienia cookie

    Nasze programy

    • Z gruntu zdrowo
    • Przyślij przepis
    • Przyślij przepis 2
    • Polska na patelni
    • Patenciary
    • Sztuka mięsa
    • Zdrowo dla odmiany
    • Makłowicz w drodze
    • Sexy kuchnia Magdy Gessler
    • Zamiana szefów kuchni
    • Kuchnia dla odważnych

    Kontakt

    Food Network

    TVN Media Sp. z o.o.ul. Wiertnicza 16602-952 Warszawa
    NapiszFacebook
    Platforma ODRInformacje konsumenckieFormularz odstąpieniaPolityka prywatnościRegulaminKontakt
    Copyright © 1997-2022 TVN S.A. Korzystanie z materiałów redakcyjnych TVN S.A. / TVN Media Sp. z o.o. wymaga wcześniejszej zgody TVN S.A./ TVN Media Sp. z o.o. oraz zawarcia stosownej umowy licencyjnej Na podstawie art. 25 ust. 1 pkt. 1 b) ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych TVN S.A. / TVN Media Sp. z o.o. wyraźnie zastrzega, że dalsze rozpowszechnianie artykułów zamieszczonych w programach oraz na stronach internetowych TVN S.A. / TVN Media Sp. z o.o. jest zabronione