Kuchnia czynna całą dobę
Kolorowe, proste i pomysłowe. Gotowanie z dzieckiem nie musi być problemem. Omenaa Mensah podpowiada jak przyjemnie i pożytecznie spędzić czas w kuchni ze swoją pociechą.
05:45
Kolorowe, proste i pomysłowe. Gotowanie z dzieckiem nie musi być problemem. Omenaa Mensah podpowiada jak przyjemnie i pożytecznie spędzić czas w kuchni ze swoją pociechą.
06:00
Jeśli macie dość błyskawicznych, gotowych potraw z mikrofalówki spożywanych podczas przerwy w pracy, Ania Starmach ma na to radę. W kolejnym odcinku „Pyszne 25” zaprezentuje, jak przygotować szybki i niedrogi lunch, który będziecie mogli zabrać ze sobą do pracy. Na początek Ania pokaże Wam, jak przygotować podpłomyki z dodatkiem kurczaka, sałaty i własnoręcznie przyrządzonego guacamole. Kolejną potrawą do odgrzania w pracy lub zjedzenia na zimno, będzie sałatka wietnamska z makaronem ryżowym i kiełkami soi. Na koniec Ania zaserwuje pyszny ziołowy kuskus z grillowaną piersią indyka. Smacznego!
06:35
Wojtek podoba się kobietom i w pracy ma okazję im się zaprezentować. Od dawna pracuje jako konferansjer i dowcipny prowadzący wszelkie imprezy. Czy jest to elegancka gala mody, czy otwarcie supermarketu, czy też przaśne dożynki w małej gminie na prowincji – Wojtek będzie błyszczał dowcipem, elokwencją i olśniewającym uśmiechem. Żeby właściwie się prezentować Wojtek musi dbać o siebie. Zakupy i dobieranie właściwych ciuchów to zaledwie początek... Najważniejsze, dla Wojtka to zadbane i pięknie wymodelowane włosy, męska i wymuskana broda oraz ... ciało, które Wojtek rzeźbi do upadłego grając w squasha... Wojtek uwielbia też jeść... i być może wśród potraw, które znajdzie w 3 menu przygotowanych przez 3 nieznajome, znajdzie danie, które zaspokoi jego apetyt na miłość? Hanna studiuje, ale najważniejszy jest dla niej sport. Kocha koszykówkę i ma do uprawiania tej dyscypliny warunki. Póki co jej największym osiągnięciem była pozycja rezerwowej w reprezentacji Ukrainy, ale i w Polsce nie porzuciła ulubionej koszykówki. Na uczelni doceniono jej wyjątkowy talent w siatkówce i teraz Hanna czeka na pierwsze sukcesy w tej dziedzinie. Oczywiście Hanna to nie tylko sportsmenka i studentka, ale również szalona imprezowiczka... Nie ma imprezy techno, którą by opuściła i nie rzuciła się w wir szalonego tańca przez całą noc... Pytanie, czy Wojtka poruszy sportowy duch, czy technomania? Dasza przyjechała z Ukrainy i swoje życie w Polsce zaczęła od pracy w sklepie... Handel jednak śmiertelnie znudził Daszeńkę, która marzy o karierze dziennikarskiej i poważnych tematach, którymi mogłaby się zająć w radio, a najchętniej w telewizji. Póki co jednak pracuje jako kosmetyczka i dba o to, żeby kobiety wychodziły od niej z pięknymi, długimi, zalotnie trzepocącymi rzęsami... Po tym jak upiększy oczy swoich klientek Dasza spędza cały czas Instagramie, od którego jak przyznaje – jest uzależniona. Instagram właśnie zdradza nam jej wielka miłość do imprez do rana i szaleństw w gronie znajomych... Dasza chciałaby jednak poznać chłopaka, ustatkować się może... a chętnie zakochać! Czy zobaczymy wspólne zdjęcia Wojtka i Daszy na jej Instagramie? Paulina jest instruktorką i to nie byle jaką instruktorką, bo uczy kobiety tańca brzucha i tańca na rurze. Pole dance to dla Pauliny trudna i wymagająca dyscyplina sportu, a każdy trening wyciska z niej siódme poty. Takiego samego zaangażowania wymaga od swoich uczennic. Z tańcem brzucha jest zupełnie inaczej – w tej dziedzinie Paulina realizuje się jako artystka, pokazuje w tańcu swoje wrażliwe i delikatne oblicze... bo Paulina jest romantyczką i szuka ciekawego, romantycznego faceta z pasją. Czy Wojtek okaże się mężczyzną, dla którego Paulina zatańczy? Mamy więc trzy interesujące kobiety, 3 intrygujące menu i mężczyznę, który spośród nich musi wybrać dwa menu i dwie panie, z którymi pójdzie na randkę... Co wyniknie z tych 2 szans na zaspokojenie apetytu na miłość?
07:35
Gulasz, gotowane mięso gotowane, pieczeń... Dla Luki Terni dania mięsne nie mają tajemnic. Prowadzący otworzy widzom drzwi do swojej karczmy, ukrytej na toskańskich wzgórzach, którą od 4 pokoleń prowadzi jego rodzina. Czy to w kuchni, czy na grillu, bohater jest tylko jeden: mięso.
08:15
Gulasz, gotowane mięso gotowane, pieczeń... Dla Luki Terni dania mięsne nie mają tajemnic. Prowadzący otworzy widzom drzwi do swojej karczmy, ukrytej na toskańskich wzgórzach, którą od 4 pokoleń prowadzi jego rodzina. Czy to w kuchni, czy na grillu, bohater jest tylko jeden: mięso.
08:55
Dwie pary konkurują ze sobą w kulinarnym starciu. Wymagający jurorzy, Roberto, Csaba oraz Diego ocenią, której parze należy się tytuł Perfekcyjnych gospodarzy.
09:55
W czwartym odcinku mali kucharze zostaną podzieleni na grupy, aby przygotować co najmniej 100 pysznych i fantazyjnych donutów. Jury to goście specjalni - aż 45 dzieciaków, którzy odwiedzili kuchnię MasterChefa. To właśnie oni degustowali i oddawali głos na drużynę, która przygotowała najpyszniejsze donuty. Zespół, który zdobędzie najwięcej głosów będzie bezpieczny w następnej konkurencji. W drugiej części odcinka na uczestników czekały tajemnicze skrzynki, a pod nimi… buty. Podczas tego zadania dzieci musiały wykazać się nie tylko smakiem, ale też wyobraźnią i stworzyć danie pasujące do tego, co znajdą pod tajemniczą skrzynką. Uczestnicy, którym poszło najsłabiej musieli pożegnać się z programem.
11:30
trwa
Czterdziestu dwóch kandydatów na polskiego MasterChefa ponownie rozpocznie walkę w najbardziej prestiżowym konkursie kulinarnym na świecie. Kto zostanie następcą Mateusza Zielonki, a dla kogo siódemka nie okaże się szczęśliwą liczbą? W siódmym sezonie kucharze amatorzy staną przed wyzwaniami przygotowania m.in. idealnych perliczek, tortu szwarcwaldzkiego, tournedos ¶ la Rossini, a nawet papki dla niemowląt. Kandydaci na mistrza kuchni będą musieli wykazać się także przed grupą dwustu harcerzy, dla których przygotują posiłek w Puszczy Niepołomickiej. Na planie nie zabraknie również okazji do wielkiego świętowania. Urodziny Michela to doskonała okazja, aby przygotować specjalne menu dla jurorów. Pasjonaci kuchni staną oko w oko z legendami kulinarnego świata. Oceni ich między innymi posiadaczka dwóch gwiazdek Michelina Hél¶ne Darroze. Na planie pojawią się także, dobrze znani polskiej publiczności, Robert Makłowicz oraz Pascal Brodnicki. Najlepsza piątka będzie walczyć o miejsce w finale w Singapurze – mieście 47 gwiazdek Michelina (w 38 restauracjach!), gdzie poznają najwybitniejszych artystów tamtejszej kuchni. Wśród nich znajdzie się Audra Morrice – jurorka „MasterChef Asia” i finalistka „MasterChef Australia”.
13:00
Najlepsi amerykańscy kucharze podejmują próbę pokonania żelaznej damy sceny kulinarnej Alex Guarnaschelli. W każdym z odcinków zobaczymy niezwykłe starcie trójki mistrzów kuchni z siejącą postrach, niezłomną Alex. Kto wygra ten emocjonujący pojedynek? Czy Alex stawi czoła najlepszym z najlepszych? Przekonajcie się sami oglądając kolejną odsłonę „Ogniem i patelnią”.
14:00
Adam Richman odwiedza Phoenix w stanie Arizona, gdzie czeka na niego mierzący 60 cm, w pełni napakowany hot dog.
14:35
W dziewiątym odcinku "Ugotowanych" poznacie czwórkę wrocławskich uczestników, którzy odważyli się stanąć do ryzykownej walki. Na szali położyli swoje towarzyskie i kulinarne umiejętności. Odkryli przed sobą swoje kuchenne tajemnice i nie zawahali się użyć bezwzględnej broni w postaci brutalnych ocen. We wrocławskim odcinku "Ugotowanych" poznacie: Annę Sudę – studentkę psychologii Uniwersytetu Wrocławskiego i przyszłą seksuolożkę, Macieja Moroza – specjalistę relacji damsko-męskich i szkoleniowca w szkole uwodzenia, Jolantę Najborowską – prawniczkę w wydziale inwestycyjnym Urzędu Marszałkowskiego oraz poskromiciela uwodzicieli i wielkiego miłośnika lwów czyli Jacka Afeltowicza. Ponadto w dziewiątym odcinku poznacie przepisy na oryginalne dania. Na stole pojawią się: "Przysmak alaskański", "Uwodzicielska zupa cebulowa", "Wołowina z boczniakami" oraz "Słoneczny tort". Komu powiedzie się sztuka kulinarnego uwodzenia? Kto poskromi rywali i kto komu rzuci się do gardła?
15:35
Kasia Bosacka wraca na wiosnę z jeszcze większą dawką sensacji i dziennikarskich śledztw! W nowym sezonie „Wiem, co jem i wiem, co kupuje“ ujawni całą prawdę o pieczywie! Sprawdzi, co kryje się w supermarketowych chlebach i bułkach, że zawsze są świeże i cieplutkie. Pod lupę weźmie kurczaka! Czy jest coś, czego nie wiemy o najchętniej konsumowanym przez Polaków mięsie? Okazuje się, że czyhają w nim bakterie, o których nie mieliście pojęcia! W programie obalimy też mity na temat jajek. Ile można ich jeść? Czy rzeczywiście podwyższają cholesterol i czy salmonella to realne zagrożenie dla naszego zdrowia? Kasia Bosacka wgryzie się także w czekoladę! Jak produkuje się taką słodką tabliczkę? W „Wiem, co jem i wiem, co kupuję“ opowiemy o handlu i wykorzystywaniu dzieci do ciężkiej pracy na plantacjach kakao. Prześwietlimy też nabiał, soję i napoje gazowane. Co kryje się w ulubionych produktach Polaków? Jakie fakty ukrywają przed nami producenci żywności? W nowym sezonie będziemy jeszcze bliżej prawdy i pokażemy jeszcze więcej! A w „Wiem co kupuję” jak zwykle powiemy, co kupić, żeby nie wyrzucić pieniędzy w błoto! Jak być piękną na wiosnę? Doradzimy jakie peelingi, produkty do opalania, do włosów i stóp wybrać, żeby wiosną wyglądać świeżo i atrakcyjnie! Oprócz tego sprawdzimy, czy bielizna wyszczuplająca naprawdę działa, co warto mieć w domowej apteczce i jak inteligentnie i bez wysiłku posprzątać swój dom! Czy warto kupować tańsze zamienniki markowych produktów? Jak przygotować się do wakacji, żeby nie wydać fortuny? Bez ściemy i owijania w bawełnę! Jak zawsze rzetelnie i wnikliwie! Kasia Bosacka w „Wiem co jem i wiem co kupuję” stoi zawsze po stronie konsumentów!
16:20
Tym razem destynacją Travel Channel będą różne regiony Włoch z ich tradycyjną kuchnią i składnikami. W programie „Włoski kęs” zobaczycie zapierające dech w piersiach miejsca i poznacie wyjątkowych szefów kuchni, którzy zabiorą Was w podróż po tym różnorodnym półwyspie.
17:30
O mięsie – niebanalnie i do rzeczy. „Sztuka mięsa” to autorski program kulinarny, gdzie w rolach głównych zobaczymy wołowinę, wieprzowinę czy drób. Nikt nie wgryzie się w ten temat lepiej niż Tomek Jakubiak! W trzecim sezonie prowadzący pokaże w swojej kuchni patenty na ciekawe potrawy mięsne i podpowie jak je gotować, by wydobyć z nich 100% smaku. Co tym razem znajdzie się w jego menu? Smażony schab z sosem z jabłek i francuskiej musztardy, grillowane kotleciki cielęce z plackami i agrestową konfiturą czy duszona cielęcina w białym winie. Kucharz odwiedzi też lokalnych hodowców i najciekawsze restauracje, karczmy i gospodarstwa, których specjalnością są mięsa z grilla, patelni, pieca czy rożna. Tam wraz z szefami kuchni podzieli się garścią soczystych porad i inspiracji. W nowych odcinkach zabierzemy widzów między innymi do Poznania na smakowite wieprzowe żeberka. Będzie niczym jak w amerykańskim śnie! W Katowicach dowiemy się więcej o współczesnej kuchni śląskiej, a w Ojcowie spróbujemy pysznego pstrąga. Jesteście gotowi na prawdziwą ucztę?
18:05
O mięsie – niebanalnie i do rzeczy. „Sztuka mięsa” to autorski program kulinarny, gdzie w rolach głównych zobaczymy wołowinę, wieprzowinę czy drób. Nikt nie wgryzie się w ten temat lepiej niż Tomek Jakubiak! W trzecim sezonie prowadzący pokaże w swojej kuchni patenty na ciekawe potrawy mięsne i podpowie jak je gotować, by wydobyć z nich 100% smaku. Co tym razem znajdzie się w jego menu? Smażony schab z sosem z jabłek i francuskiej musztardy, grillowane kotleciki cielęce z plackami i agrestową konfiturą czy duszona cielęcina w białym winie. Kucharz odwiedzi też lokalnych hodowców i najciekawsze restauracje, karczmy i gospodarstwa, których specjalnością są mięsa z grilla, patelni, pieca czy rożna. Tam wraz z szefami kuchni podzieli się garścią soczystych porad i inspiracji. W nowych odcinkach zabierzemy widzów między innymi do Poznania na smakowite wieprzowe żeberka. Będzie niczym jak w amerykańskim śnie! W Katowicach dowiemy się więcej o współczesnej kuchni śląskiej, a w Ojcowie spróbujemy pysznego pstrąga. Jesteście gotowi na prawdziwą ucztę?
18:35
Walenty Kania odkryje nowe, odważne smaki. Będzie eksperymentował w kuchni z przyjaciółmi z różnych stron Polski i pokaże co jeszcze można zjeść… Odwiedzi między innymi krakowskich fanów zdrowego odżywiania, których nakarmi robakami, przyjaciela z Katowic, wraz z którym poeksperymentuje z niechlubnym szwedzkim kiszonym śledziem, a także wyruszy w podróż do zarania polskiej cywilizacji - Biskupina. Tam odnajdzie smaki prymitywnej kuchni słowiańskiej. Oprócz tego pokaże widzom, że nie ruszając się do Francji można jeść ślimaki. To wszystko w nowym sezonie Kuchni dla odważnych!
19:10
Program zaprasza widzów na sączenie drinków z Bobbym i przyłączenie się do jego największej pasji: przygotowania brunchu. Od słodkich smaków po pikantne, Brunch u Bobby'ego to Bobby w swoim żywiole: spokojny, zrelaksowany - łopatka w jednej ręce i koktajl w drugiej.
19:40
Gospodarzem programu jest Michel Moran – ceniony i lubiany kucharz, właściciel restauracji, juror polskiej edycji „MasterChef” i „MasterChef Junior”. To właśnie on, w nowym sezonie programu „10 zadań specjalnych…” podejmuje próbę sił oraz smaku, gdzie w towarzystwie znanych gwiazd TTV sprawdza swoje umiejętności w obliczu dziesięciu zadań specjalnych.
20:15
Food Network oddaje antenę miłośnikom gotowania z całej Polski! Odwiedzimy prawdziwych pasjonatów i podpatrzymy, jaki jest ich sposób na udany obiad, rodzinną kolację czy imieniny u cioci. Poznamy się bliżej i będziemy biesiadować przy wspólnym stole!
20:45
Prowadząca Kristin Chenoweth poprowadzi zespoły uczestników przez jadalną Krainę słodyczy. Bohaterowie gry podejmą się nie lada wyzwań i stworzą niebiańskie wyroby cukiernicze, szukając przy tym różnych smaków i wykorzystując unikalne składniki. Ich tematyczne, słodkie arcydzieła ocenią jurorzy, od których zależeć będzie, kto dostanie się do zamku króla i zdobędzie główną nagrodę w wysokości 25 000 $.
21:50
Buddy Valastro to jeden z najlepszych i najbardziej cenionych cukierników w Stanach Zjednoczonych. W cukierni "Carlo's Bakery", nadzoruje ekipę, składającą się z jego mamy, czterech starszych sióstr, mnóstwa kuzynów i szwagra. Gdy na co dzień pracujesz z rodziną, ciężko uniknąć problemów. Rodzina Valastrów wie, jak się kłócić, ale wiedzą również, jak kochać.
22:20
W pierwszym odcinku programu „Dziewczyny z Wypiekami” Agata i Małgosia dostają naprawdę ambitne zadanie. W krótkim czasie będą miały przygotować spektakularny tort na zakończenie sezonu jeździeckiego dla jednej z najlepszych stajni wyścigowych w Polsce. Jak sobie poradzą z tym zadaniem? W jakiej formie zaproponują tort swoim klientom i jak skomponują smaki by trafić w gusta koniarzy? W programie dziewczyny podzielą się z widzami patentami na przygotowanie idealnego biszkoptu, owocowej żelki i perfekcyjnego ciasta marchewkowego. Z pewnością będzie słodko i pysznie.
22:50
Agata i Małgosia dostają zamówienie na stworzenie tortu uświetniającego huczne otwarcie Szkoły Tańca. Właścicielka szkoły spodziewa się kilkuset gości, rodzin z dziećmi w różnym wieku. Jaki tort dziewczyny zaproponują małym tancerzom i tancerkom i czy ich słodka propozycja zachwyci właścicielkę szkoły? Nasze obdarzone niezwykłą wyobraźnią bohaterki z pewnością wymyślą niebanalną formę wypieku i ciekawe smaki. Dziewczyny podpowiedzą widzom jak przygotować niebiańsko czekoladowe brownie, malinowy krem diplomat czy delikatny krem śmietankowy.
23:25
Półwysep słodyczy to miejsce, gdzie królują wyrafinowane ciasta, fantazyjne ciasteczka i pyszne czekoladki. Komiczka Katia Follesa i znany włoski cukiernik Damiano Carrara odwiedzą renomowane cukiernie we Włoszech, które będą ze sobą konkurować. W każdym odcinku programu właściciele trzech wybranych lokali będą starać się skraść podniebienia sędziów i swoich przeciwników, aby zdobyć najwyższą ocenę i zgarnąć główną nagrodę.
00:45
Takiego show jeszcze w Food Network nie było! Szóstka utalentowanych piekarzy – amatorów rusza w drogę, by zgłosić swoje najlepsze desery w konkursach pieczenia w całej Ameryce. Będzie pysznie, kolorowo i inspirująco. Przekonajcie się sami śledząc ich zmagania o najsłodszy smak na świecie – zwycięstwa.
01:45
Takiego pojedynku jeszcze nie widzieliście. W programie zetrze się ze sobą pięcioro najbardziej utalentowanych cukierników Ameryki. Upieką swoje popisowe ciasta, na których widok pocieknie Wam ślina. Ich sędziami będą prawdziwe autorytety sztuki kulinarnej: Joanna Gaines, Andrew Zimmern i Zoë François. Nie tylko ocenią smak ciast ale również ich teksturę i estetykę podania. Walka będzie zaciekła, zwycięzca zgarnie okrągłą sumkę 25 tysięcy dolarów, a jego wypiek przez miesiąc będzie w menu słynnej cukierni Chipa i Joanny Gaines’ow.
02:45
W każdym odcinku para składająca się z męża i żony, brata i siostry, współlokatorów lub przyjaciół otworzy drzwi do swojego domu, aby pokazać nam trzy przepisy na potrawy, które dzięki doskonałej współpracy zawsze wychodzą.
03:25
W tym sezonie Roger Mooking prezentuje najsmaczniejsze dania z wołowiny, kurczaka, boczku, pozna najlepsza kuchnie z food trucków, ostra kuchnię, meksykańską, głęboko smażoną czy śniadaniową w restauracjach w całej Ameryce. Spędza czas w kuchni z kochającymi swoje dania szefami kuchni i uczy się wszystkiego o każdym z nich. Razem stworzą jedne z najlepszych przepisów w kraju i ujawnią wszystkie swoje szalone sekrety.
04:25
Zdobywająca nagrody, brytyjska kucharka - Ravinder Bhogal - zabiera nas w egzotyczną, kulinarną podróż. Pokaże nam, jak jada się na całym świecie, a do każdego przepisu doda odrobinę siebie.
04:55
Gospodarzem programu jest Michel Moran – ceniony i lubiany kucharz, właściciel restauracji, juror polskiej edycji „MasterChef” i „MasterChef Junior”. To właśnie on, w nowym sezonie programu „10 zadań specjalnych…” podejmuje próbę sił oraz smaku, gdzie w towarzystwie znanych gwiazd TTV sprawdza swoje umiejętności w obliczu dziesięciu zadań specjalnych.