Food Network Poland
  • Start
  • Aktualności
  • Programy
  • Przepisy
  • Program TV
  • Kontakt
    poniedziałek 30 styczniaNastępny
    terazwieczorem

    05:45

    Kuchnia czynna całą dobę

    Kolorowe, proste i pomysłowe. Gotowanie z dzieckiem nie musi być problemem. Omenaa Mensah podpowiada jak przyjemnie i pożytecznie spędzić czas w kuchni ze swoją pociechą.

    06:00

    Pyszne 25

    Masz niewiele czasu, prawie pustą lodówkę, a za chwilę wpadają z wizytą znajomi lub teściowa? Anna Starmach przybywa z pomocą. W 25 minut pokaże, jak przygotować niezwykłe dania i to za 25 złotych. Po prostu „Pyszne 25”. Anna Starmach lubi jeść i kocha gotować. W programie czeka ją nie lada wyzwanie. 25 minut i 25 złotych – tyle ma na wyczarowanie pysznego sezonowego dania. Musi starannie wybrać składniki, które nie przekroczą wyznaczonej sumy. W ciągu jednego odcinka zaprezentuje trzy autorskie przepisy. Pachnące zupy, świeże sałatki i kuszące desery. Szybko, tanio i smacznie! Prowadząca udowodni wszystkim niedowiarkom, że do wyczarowania cudów w kuchni nie jest potrzebny wypchany portfel i ogromna ilość czasu. Najważniejsze są dobre chęci i kulinarna fantazja. Smacznego.

    06:35

    Apetyt na miłość 4

    Przyspieszony oddech, mocne bicie serca, tysiące myśli w głowie, które przerywa… dzwonek do drzwi. To już?! Kim jest osoba po drugiej stronie? Głodni miłości uczestnicy wracają w czwartym sezonie „Apetytu na miłość”, aby przekonać się, czy nieznajoma osoba może okazać się kimś, kogo szukali od dawna. Zasady tej miłosnej uczty są jednak bezlitosne. Główny bohater spośród trzech przygotowanych specjalnie dla niego menu, może wybrać tylko dwa. Kim są ci, którzy wymyślali te potrawy? Czym się zajmują? Jak wyglądają? Wybór nigdy nie jest łatwy. Kotlety z jagnięciny, a może flaki? Tatar czy szparagi z jajkiem i sosem holenderskim? Czy nasza uczestniczka postawi na prostotę, czy urzekną ją nieco bardziej wyszukane potrawy? O tym przekonacie się już w pierwszy odcinku tego sezonu. Zapewne zastanawialiście się, co słychać u Waszych ulubionych bohaterów po programie. Poza parami, które połączył „Apetyt na miłość” mamy jeszcze kilka szczęśliwych zakończeń. Do niektórych z naszych uczestników przychodzą listy i maile miłosne. Jeszcze innych odnalazła miłość z czasów szkolnych. Lepiej miejcie się na baczności, bo i Was (przed telewizorami) może dosięgnąć strzała amora! Wspólny posiłek zbliża bez względu na to, czy wszystko wyjdzie idealnie. W każdą niedzielę o 22.15 będziecie mogli się przekonać, czy dwoje nieznajomych połączy coś więcej, niż tylko gotowanie.

    07:35

    Z chlebem i oliwą

    Enrica Della Martira, była konkurentka i finalistka Masterchef, zdradza swoje kuchenne sekrety dzięki wielu przepisom na chleb i dania, które idealnie się z nim łączą. Smażone ośmiorniczki, krewetki, gulasz z owoców morza, rogaliki, chleb orkiszowy, i wiele innych.

    08:10

    Z chlebem i oliwą 2

    Enrica Della Martira, była konkurentka i finalistka Masterchef, zdradza swoje kuchenne sekrety dzięki wielu przepisom na chleb i dania, które idealnie się z nim łączą. Smażone ośmiorniczki, krewetki, gulasz z owoców morza, rogaliki, chleb orkiszowy, i wiele innych.

    08:50

    Perfekcyjni gospodarze 9

    Dwie pary konkurują ze sobą w kulinarnym starciu. Wymagający jurorzy, Roberto, Csaba oraz Diego ocenią, której parze należy się tytuł Perfekcyjnych gospodarzy.

    09:55

    MasterChef Junior 4

    W tym odcinku zawodnicy „MasterChefa Juniora” będą musieli zmierzyć się z zadaniem, z którym problemy miałby niejeden dorosły. W kuchni zagoszczą robaki, chrząszcze i inne egzotyczne przysmaki. Z tymi przekąskami nie będzie łatwo się oswoić, dlatego jurorzy zaprosili do pomocy Olę Nguyen. Zwyciężczyni 7. edycji „MasterChefa” pokaże małym kucharzom, że z tych niecodziennych składników można przygotować pożywne i przede wszystkim przepyszne dania. Czy najlepiej gotujące dzieci w Polsce poradzą sobie z takim wyzwaniem? W drugiej części odcinka sytuacja w programie wymknie się spod kontroli, a uczestników i jurorów opanuje prawdziwe słodkie szaleństwo.

    11:30

    MasterChef 8

    Finałowa czternastka staje do rywalizacji o statuetkę zwycięzcy programu. W setnym odcinku polskiego „MasterChefa” jurorzy przygotowali dla zawodników szereg niespodzianek. Najpierw będą mogli przekonać się o tym, jak wiele drzwi otwiera udział w programie, spoglądając na to, jak potoczyły się losy dotychczasowych laureatów. Następnie będą musieli wykazać się, przygotowując danie, które chcieliby serwować w swojej wymarzonej restauracji. W drugiej części odcinka Magda Gessler, Michel Moran i Ania Starmach zabiorą uczestników w podróż do prawdziwego kuchennego koszmaru – baru mlecznego rodem z PRL-u!

    13:00

    Zamiana szefów kuchni

    Czym różni się praca szefa kuchni w eleganckim bistro od tej w dużym zajeździe czy jadłodajni? Wystarczy umieć gotować a reszta sama się ułoży? W nowym programie rzuciliśmy wyzwanie dwóm szefom kuchni z różnych kulinarnych światów i zamieniliśmy ich miejscami na jeden dzień! Jak poradzą sobie w nowej rzeczywistości? Czy zdołają podołać wszystkim wyzwaniom? Zapowiada się prawdziwe show! Już w pierwszym odcinku zobaczymy Andrzeja Polana – znanego szefa kuchni, który zamieni się miejscami z kucharzem z Zambrowa.

    14:00

    Człowiek kontra jedzenie 6

    Casey Webb podróżuje po Stanach Zjednoczonych, by zmierzyć się z największymi wyzwaniami kulinarnymi. Jedzie też w każde inne miejsce, w którym może objadać się potężnymi daniami. Od masywnej, 2 kilogramowej kanapki Reubena w Milwaukee po monstrualny 4 litrowy deser lodowy w Nowym Orleanie, Casey z zapałem podchodzi do stołu.

    14:35

    Ugotowani 4

    W dziewiątym odcinku "Ugotowanych" zobaczycie uczestników z Trójmiasta. Mimo że są zupełnie z innych światów, postanowili poznać swoje zamiłowania kulinarne i zmierzyć się w walce o 5 tysięcy złotych. Tym razem o uznanie i tytuł kulinarnego mistrza walczyć będą: Natalia Daszewska – strażniczka wałowa i wielka miłośniczka Żuław, Elżbieta Skoczeń – stylistka i wizażystka, Henryk Hryszkiewicz – radny Sopotu i wicemistrz świata w kulturystyce oraz Piotr Niewiadomski z zawodu przedstawiciel handlowy, odkrywający uroki urlopu tacierzyńskiego. Odcinek trójmiejski to kolejny pomysł na idealną kolację, tym razem z mocnym regionalnym akcentem. To jak zawsze wybuchowa mieszanka wyjątkowych smaków i osobowości.

    15:35

    Wiem, co jem i wiem, co kupuję 9

    7 lat i ponad 200 odcinków! „Wiem, co jem i wiem, co kupuję” jest niezmiennie jednym z ulubionych programów widzek TVN Style! Kasia Bosacka wszędzie wytropi konsumencką ściemę, dokopie się do najgłębiej skrywanej prawdy, znajdzie dowody na niecne kłamstwa sprzedawców i producentów żywności! Wszystko po to, abyśmy my, konsumenci, poznali prawdziwe oblicze czyhających na nas w każdym sklepie pułapek i potrafili kupować świadomie. W części „Wiem co kupuję” nasza prowadząca udzieli Wam pomocnych rad dotyczących zakupów! Zrobimy dla Was przegląd najpraktyczniejszych i najbardziej wytrzymałych walizek. Podpowiemy, jakie mydło wybrać, żeby nie zaszkodziło naszej skórze. Pomożemy Wam uzyskać długie i zdrowe rzęsy, a także doradzimy, jakie materace i krzesła są najbezpieczniejsze i najzdrowsze dla naszego kręgosłupa. Rozstrzygniemy odwieczny dylemat: czy podgrzewanie jedzenia w kuchence mikrofalowej nam szkodzi? Zajmiemy się też prawami konsumenta. Czy ochroniarz zaglądający nam do torebki nie narusza naszych praw? Czy bezkarnie możemy zjeść podczas zakupów jedną truskawkę i za nią nie zapłacić? Oprócz tego podpowiemy Wam, jaki zapach do domu sprawdzi się najlepiej i jak szkodliwy wpływ mogą mieć na nas smartfony, z którymi nie umiemy się rozstać… To wszystko i dużo więcej zobaczycie już tej jesieni. Będziemy jeszcze bliżej i pokażemy rzeczy, które nie ujrzały jeszcze światła dziennego!

    16:20

    Wiem, co jem 6

    Kolejny sezon „Wiem, co jem” to jeszcze bardziej dociekliwa Katarzyna Bosacka. Znowu pójdzie z widzami na zakupy i przyprawi o drżenie rąk niejednego nieuczciwego producenta żywności. Każdy konsument znajdzie w programie coś dla siebie. Mięsożercy dowiedzą się m.in. czy drób w Polsce jest zdrowy, czy raczej faszerowany antybiotykami i hormonami. Co kryje się w tanich pasztetach z puszki? Poszukamy też najlepszej na rynku kiełbasy i szynki oraz zastanowimy się, dlaczego w wędlinach jest tyle chemii. Kilka porad znajdą też miłośnicy nabiału. Kasia Bosacka sprawdzi, które mleko wybrać? Czy to od polskich krów jest czyste i przebadane i czy możemy je bezpiecznie pić? Kasia podpowie, jak wybrać dobry biały ser i przebada, ile prawdziwego twarogu znajduje się w smakowych smarowidłach do chleba. Czy serek dla dzieci rzeczywiście wzmocni kości, jak obiecują reklamy? Jarosze też się nie zawiodą – weźmiemy pod lupę ryby, żeby sprawdzić, czy te hodowlane w ogóle mają jeszcze jakieś wartości. Czy to prawda, że w ich mięsie są metale ciężkie? I co oprócz ryby znajdziemy w rybnej puszce czy paście? Kasia Bosacka weźmie pod lupę też jajka – czy warto kupować te ekologiczne? Czy faktycznie są lepsze od fermowych, czy to tylko kwestia naszego sumienia? Które jajka mają najmniej cholesterolu? Jak rozpoznać zepsute, jak ugotować je na miękko, i jak nie przypalić jajecznicy? „Wiem, co jem” podpowie także tym, którzy są wiecznie na diecie. Pochylimy się nad wyborem płatków śniadaniowych, zbadamy, ile mają cukru. Jak podrasować owsiankę, żeby było nie tylko zdrowo, ale i smacznie? Jak wybrać dobre musli? Czy zapomnieliśmy o kimś? Sprawdźcie! Prowadząca: Katarzyna Bosacka

    16:50

    Z chlebem i oliwą

    Enrica Della Martira, była konkurentka i finalistka Masterchef, zdradza swoje kuchenne sekrety dzięki wielu przepisom na chleb i dania, które idealnie się z nim łączą. Smażone ośmiorniczki, krewetki, gulasz z owoców morza, rogaliki, chleb orkiszowy, i wiele innych.

    17:30

    Sztuka mięsa

    W kolejnym odcinku Tomek pokaże swój ulubiony przepis na wieprzowe kotlety z cytrusowo – kawową marynatą, do których zrobi znakomite karczochy w cieście. Przygotuje też szarpaną łopatkę wieprzową z chrzanem i poda ją w chrupiącej bułce z sosem musztardowym. Zrobi też kociołek harcerski pełen soczystego mięsa z Mangalicy.

    18:05

    Sztuka mięsa

    Tym razem Tomek zawita na Kujawy i odwiedzi hodowlę Gęsi Andrzeja Kloneckiego. Razem z lokalnym kołem gospodyń wiejskich przygotuje pyszną pieczoną faszerowaną gęś. Zdradzi także swój patent na wyśmienite ragout z gęsi, które zapiecze pod ciastem francuskim i pokaże jak zrobić duszone uda gęsie w soku z aronii, które poda z estragonowymi kopytkami.

    18:35

    Kuchnia dla odważnych 2

    Walenty Kania odkryje nowe, odważne smaki. Będzie eksperymentował w kuchni z przyjaciółmi z różnych stron Polski i pokaże co jeszcze można zjeść… Odwiedzi między innymi krakowskich fanów zdrowego odżywiania, których nakarmi robakami, przyjaciela z Katowic, wraz z którym poeksperymentuje z niechlubnym szwedzkim kiszonym śledziem, a także wyruszy w podróż do zarania polskiej cywilizacji - Biskupina. Tam odnajdzie smaki prymitywnej kuchni słowiańskiej. Oprócz tego pokaże widzom, że nie ruszając się do Francji można jeść ślimaki. To wszystko w nowym sezonie Kuchni dla odważnych!

    19:10

    Na tłusto i na grubo

    W każdym odcinku szef kuchni Rubio podróżuje po Włoszech, by znajdować najlepsze tradycyjne dania, a następnie rzucać wyzwania miejscowym kucharzom. Jury złożone z ludzi niezwiązanych z branża kulinarną, będzie miało ciężkie zadanie w wyborze zwycięzców.

    19:40

    trwa

    10 zadań specjalnych Michela Morana 5

    Gospodarzem programu jest Michel Moran – ceniony i lubiany kucharz, właściciel restauracji, juror polskiej edycji „MasterChef” i „MasterChef Junior”. To właśnie on, w nowym sezonie programu „10 zadań specjalnych…” podejmuje próbę sił oraz smaku, gdzie w towarzystwie znanych gwiazd TTV sprawdza swoje umiejętności w obliczu dziesięciu zadań specjalnych.

    20:10

    Przyślij przepis 2

    Widzowie pokochali bohaterów programu „Przyślij przepis”! Jesienią ponownie oddamy im naszą antenę! Przejedziemy cały kraj, by poznać prawdziwych pasjonatów gotowania i ich przepisy na popisowe dania. W nowych odcinkach z kamerą Food Network odwiedzimy m.in. dzielne strażaczki z Chrzanowa, członkinie Koła Gospodyń Miejskich oraz panią burmistrz z Hrubieszowa, która jest mamą trójki dzieci. Zapraszamy na biesiadę przy wspólnym stole. Będzie pysznie i wesoło!

    20:45

    Słodkie starcie

    Obsesja Ameryki na punkcie babeczek trwa i osiąga nowy poziom mistrzostwa w "Słodkim starciu". Czterech najlepszych twórców babeczek w Stanach Zjedmoczonych walczy w dwóch rundach o słodką nagrodę w wysokości 10 000 USD.

    21:50

    Buddy kontra Duff 3

    Dwóch gigantów cukiernictwa po raz kolejny zmierzy się ze sobą. Tortowy boss Buddy Valastro stanie do walki z asem ciast Duffem Goldmanem. Ich zespoły dokonają niezwykłych, zapierających dech w piersiach tortowych kreacji. Tworząc słodkie dzieła sztuki, pokażą swój kunszt i nieprawdopodobną dbałość o detale. Tym razem sędziować im będzie pięćdziesięcioro uznanych cukierników Ameryki. Która drużyna zwycięży? Dowiecie się oglądając ten ekscytujący pojedynek.

    22:55

    Dziewczyny z wypiekami

    W pierwszym odcinku programu „Dziewczyny z Wypiekami” Agata i Małgosia dostają naprawdę ambitne zadanie. W krótkim czasie będą miały przygotować spektakularny tort na zakończenie sezonu jeździeckiego dla jednej z najlepszych stajni wyścigowych w Polsce. Jak sobie poradzą z tym zadaniem? W jakiej formie zaproponują tort swoim klientom i jak skomponują smaki by trafić w gusta koniarzy? W programie dziewczyny podzielą się z widzami patentami na przygotowanie idealnego biszkoptu, owocowej żelki i perfekcyjnego ciasta marchewkowego. Z pewnością będzie słodko i pysznie.

    23:30

    Bake Off Włochy 5

    50 aspirujących cukierników rywalizuje o 16 miejsc, aby zostać uczestnikami piątej edycji Bake off Italia.

    01:25

    Chłopcy od babeczek

    Po przejściu na emeryturę z NFL, Brian Orakpo i Michael Griffin otworzyli wraz ze swoim wieloletnim przyjacielem Bryanem „Little Bryan” Hynsonem, sklep z babeczkami w Austin w Teksasie . Teraz przedsiębiorcy rzucają wyzwanie trzem aspirującym cukiernikom, aby również podążali za swoją pasją. Każdy uczestnik otrzymuje swój własny food truck, 48 godzin i coaching od „Cupcake Guys”, aby udowodnić, że jego wymarzona cukiernia ma wszystko, czego potrzeba, aby wygrać 10 000 dolarów.

    02:25

    Słodki obóz z Marthą Stewart

    Martha Stewart, autorka książek kulinarnych, królowa amerykańskiego stylu życia i miliarderka o polskich korzeniach, zaprosi widzów Food Network na turniej kulinarny, jakiego jeszcze nie było. Sześciu utalentowanych, ambitnych adeptów cukiernictwa przybywa na specjalny obóz kempingowy, by stanąć do walki w dyscyplinach pieczenia oraz dekorowania tortów, deserów, ciast i ciasteczek. Nad wszystkim czuwać będą: Martha, dyrektor obozu, Jesse, prowadzący zawody oraz jurorzy – Carla i Dan. Co tydzień najlepszy z uczestników otrzyma możliwość udziału w indywidualnych warsztatach cukierniczych z Marthą, które gospodyni przeprowadzi we własnej kuchni, a najbardziej utalentowany cukiernik zdobędzie czek o wartości 25 tysięcy dolarów! Jednak zwycięstwo w konkursie to nie bułka z masłem. Surowe warunki kuchni polowej i okoliczności przyrody nie sprzyjają wygranej. Co dopadnie ich najpierw? Upał, robactwo, niespodziewana burza, a może bezwzględne oceny jurorów? W tej grze, jak w biznesie, liczy się umiejętność samodoskonalenia i uczenia na błędach – uczestnik, który nie będzie mógł pochwalić się postępem w nauce, opuści obóz. Kto zaserwuje zakalec, a kto sprawi, że na widok jego wypieków mentorom poleci ślinka?

    03:25

    Ulubione przysmaki Ameryki 2

    W tym sezonie Roger Mooking prezentuje najsmaczniejsze dania z wołowiny, kurczaka, boczku, pozna najlepsza kuchnie z food trucków, ostra kuchnię, meksykańską, głęboko smażoną czy śniadaniową w restauracjach w całej Ameryce. Spędza czas w kuchni z kochającymi swoje dania szefami kuchni i uczy się wszystkiego o każdym z nich. Razem stworzą jedne z najlepszych przepisów w kraju i ujawnią wszystkie swoje szalone sekrety.

    04:25

    Wielka uczta z Johnem i Andy'm

    Ciekawscy kucharze John Whaite i Andy Bates prowadzą nas w odkrywczą podróż dla smakoszy. Do swojego programu zaproszą najlepszych szefów kuchni, aby przygotować przepisy, które można łatwo przyrządzić w domu. Dołącz do nas i swoich ulubionych szefów kuchni, aby stworzyć najlepsze menu.

    04:55

    10 zadań specjalnych Michela Morana 5

    Gospodarzem programu jest Michel Moran – ceniony i lubiany kucharz, właściciel restauracji, juror polskiej edycji „MasterChef” i „MasterChef Junior”. To właśnie on, w nowym sezonie programu „10 zadań specjalnych…” podejmuje próbę sił oraz smaku, gdzie w towarzystwie znanych gwiazd TTV sprawdza swoje umiejętności w obliczu dziesięciu zadań specjalnych.

    Nawigacja

    • Start
    • Aktualności
    • Programy
    • Przepisy
    • Program TV
    • Kontakt
    • Ustawienia cookie

    Nasze programy

    • Z gruntu zdrowo
    • Przyślij przepis
    • Przyślij przepis 2
    • Polska na patelni
    • Patenciary
    • Sztuka mięsa
    • Zdrowo dla odmiany
    • Makłowicz w drodze
    • Sexy kuchnia Magdy Gessler
    • Zamiana szefów kuchni
    • Kuchnia dla odważnych

    Kontakt

    Food Network

    TVN Media Sp. z o.o.ul. Wiertnicza 16602-952 Warszawa
    NapiszFacebook
    Platforma ODRInformacje konsumenckieFormularz odstąpieniaPolityka prywatnościRegulaminKontakt
    Copyright © 1997-2023 TVN S.A. Korzystanie z materiałów redakcyjnych TVN S.A. / TVN Media Sp. z o.o. wymaga wcześniejszej zgody TVN S.A./ TVN Media Sp. z o.o. oraz zawarcia stosownej umowy licencyjnej Na podstawie art. 25 ust. 1 pkt. 1 b) ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych TVN S.A. / TVN Media Sp. z o.o. wyraźnie zastrzega, że dalsze rozpowszechnianie artykułów zamieszczonych w programach oraz na stronach internetowych TVN S.A. / TVN Media Sp. z o.o. jest zabronione