Budyń z kaszy jaglanej z jadalnymi kwiatami i sezonowymi owocami

Budyń z kaszy jaglanej z jadalnymi kwiatami i sezonowymi owocami
Budyń z kaszy jaglanej z jadalnymi kwiatami i sezonowymi owocami
Budyń z kaszy jaglanej z jadalnymi kwiatami i sezonowymi owocami

200 g kaszy jaglanej

Owoce sezonowe: maliny, porzeczki lub borówki

Karton mleka owsianego albo migdałowego

Syrop z pędów sosny

Kaszę jaglaną płuczemy dokładnie pod kranem, aby pozbyć się goryczki. Wsypujemy kaszę do gotujących się dwóch szklanek wody. Kaszę gotujemy do miękkości, ale tak aby nie była sucha. Po odsączeniu wody, kaszę blendujemy ze szklanką mleka na jednolitą masę. Osładzamy budyń kilkoma łyżkami syropu z pędów sosny. Dekorujemy jadalnymi kwiatami i sezonowymi owocami.

podziel się: