kotlety de volallie z mizerią

kotlety de volallie z mizerią
kotlety de volallie z mizerią
kotlety de volallie z mizerią

Składniki:

4 filety z piersi kurczaka

80-100 g zimnego masła

2 jajka

natka pietruszki

olej

½ szklanki bułki tartej

słodka papryka

tymianek

oregano

sól i pieprz

Dodatkowo: ziemniaki i ogórki zielone do mizerii

Przygotowanie:

Piersi z kurczaka przekrajamy, lekko rozbijamy i wkładamy do miski. Doprawiamy papryką, oregano, solą, pieprzem, dolewamy olej i mieszamy. Na jednym talerzu rozbijamy i mieszamy jajka, na drugim bułkę tartą z tymiankiem. Każdy kawałek mięsa posypujemy z jednej strony pietruszką, układamy kawałek masła i zawijamy. Następnie obtaczamy w jajku i w bułce. Smażymy na rozgrzanym oleju.

Podajemy z gotowanymi ziemniakami i mizerią.

podziel się: