Kotlety z czerwonej kapusty i oscypka

kotlety z kapuchy
kotlety z kapuchy
Kotlety z czerwonej kapusty i oscypka
  • Kapusta
    • Ser oscypek
      • 500 g ugotowanej fasoli
        • Cebula
          • Mąka owsiana
            • Mielona kolendra
              • Majeranek

                Kapustę w całości gotować przez 20 min, po czym wyjąć i zdjąć zewnętrzne liście po czym dalej gotować pozostałą część kapusty przez 15 min. Oscypek zmiksować w melakserze po czym dodać całą kapustę pokrojoną na drobniejsze kawałki, dodać 500 g ugotowanej fasoli, usmażona cebulę, mąkę owsianą, kolendra mielona, majeranek. Formować kotlety 200 g. Za pomocą ringa i przekładać na pergamin na blasze. Piec 25 min w 180 stopniach. Podawać na chlebie grillowanym z masłem, plastrami ogórka, i sałatą z pomidorów i koperku.

                podziel się: