Powrót do listy

marchewkowe taco

MARCHEWKOWE TACO
marchewkowe taco
2 szklanki startej marchewki, 
1/2 szklanki tartego parmezanu
2 jajka
3 łyżki mąki owsianej 
1⁄2 startego świeżego imbiru 
Dodatki
1 awokado, 
garść liści szpinaku, 
kawałek czerwonej kapusty
limonka 
oliwa z oliwek, 
sól, pieprz, 
szczypta chilli
Przygotowanie:

Marchewkę zetrzeć na tarce o cienkich oczkach. Odcisnąć ją bardzo dokładnie, aby masa była możliwie sucha. Zetrzeć ser na tarce o drobnych oczkach, dodać otarty imbir, jajka, mąkę i dokładnie wymieszać. Powinna powstać plastyczna masa. Uformować kulki, ułożyć je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i rozwałkować na okrągłe , cienkie placuszki. Placuszki piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 15 minut, aż do zarumienienia boków. Delikatnie zdjąć tacos z blaszki i wypełnić farszem. 
Przygotowanie farszu: 
Awokado obrać, dodać bardzo drobno posiekaną cebulę, szczyptę chilii, sól, pieprz oraz sok z limonki. Wymieszaj całość i napełnij taco. Dodaj poszatkowaną kapustę, sałaty i pokrojone pomidorki koktajlowe.
Początek formularza
Dół formularza