Powrót do listy

roladki ogórkowe

roladki z ogórka
roladki ogórkowe

2 ogórki wężowe pokrojone wzdłuż na mandolinie (przygotowuje wcześniej mama!), 100g łososia wędzonego na zimno (w plastrach pokrojonych w paseczki)

200g serka kremowego

1/4 papryki czerwonej pokrojonej w drobną kosteczkę

1/4 papryki żółtej pokrojonej w drobną kosteczkę

pół pęczka drobno posiekanego szczypiorku

skórka otarta z limonki
W miseczce wymieszać kremowy serek z kolorowymi paprykami, szczypiorkiem, solą i skórką z limonki. Na desce ułożyć dwa plastry ogórka „na zakładkę”, tak żeby lekko za- chodziły na siebie. Na każdym „duecie” ułożyć masę serową i plasterek łososia. Delikat- nie zawinąć starając się nie naciskać za bardzo żeby masa nie wypłynęła na boki. Gotowe roladki ułożyć na talerzu.