Stir Fry z rzodkiewek i botwiny z miksem polskich kasz i ciastkiem z fasoli

stir fry
stir fry
Stir Fry z rzodkiewek i botwiny z miksem polskich kasz i ciastkiem z fasoli
  • Fasola
    • Algi nori
      • Ziele angielskie
        • Liść laurowy
          • Czosnek
            • Sól
              • Kolendra
                • Chilli
                  • Szalotka
                    • Imbir
                      • Lubczyk
                        • Sok z cytryny
                          • Sos sojowy
                            • Mąka z migdałów
                              • Mielone goździki
                                • Syrop z agawy
                                  • Kolendra
                                    • Chilli

                                      SOS ŚLIWKOWY:

                                      • Śliwki
                                        • Czosnek
                                          • Papryka wędzona
                                            • Namoczone orzechy ziemne
                                              • Sok z 1 cytryny
                                                • Sól
                                                  • Liście botwiny
                                                    • Cebula cukrowa

                                                      Namoczyć fasolę po czym ugotować z dodatkiem alg nori, zielem, liściem, czosnkiem, solą przykrytą wodą na 7 cm pod przykryciem. Po ugotowaniu fasola powinna byc zakryta wodą. Do mekalsera przełożyć nać kolendry, chilli, szalotkę, imbir oraz lubczyk po czym rozdrobnić. Fasolę odsączyć i przełożyc do melaksera, dodać sok z cytryny, sos sojowy, makę z migdałów, mielone goździki i syrop z agawy. Zmiksowac do uzyskania jednolitej masy. Dłonie natłuścić olejem i formować płaskie ciastka po czym ułożyć na blasze przykrytej pergaminem. Piec 25 min w 180 stopniach. Przygotowac sos śliwkowy. W rondlu udusić śliwki z dodatkiem czosku, papryki wędzonej. W blenderze kielichowym zmiksować namoczone orzechy ziemne z wodą, dodać sok z 1 cytryny, zawartość rondla, sól i zmiksować.

                                                      Kaszę ugotować po kolei i odstawić. Warzywa pokroić na ćwiartki, liście botwiny pokroić na szerokie pasy. Cebulę cukrową pokroić na malutkie ćwiartki. Usmażyć wszystkie warzywa z kawałkami ciastka fasolowego dodając połowę zmiksowanej kolendry z chilli. Przełożyć na talerz i polać sosem śliwkowym, udekorować kolendrą.

                                                      podziel się: