Szaszłyki z kurczakiem z ananasem

Szaszłyki z kurczakiem z ananasem
Szaszłyki z kurczakiem z ananasem
Szaszłyki z kurczakiem z ananasem

Składniki:

1pierś z kurczaka

1 ananas

Marynata:

200 ml mleczka kokosowego

1 mały korzeń imbiru

1 płaska łyżeczka kurkumy

1 ząbek czosnku

garść świeżej kolendry

patyczki do szaszłyków

Przygotowanie:

Do miski wlewamy mleko kokosowe. Imbir i czosnek kroimy w plasterki. Dodajemy do mleka. Kolendrę siekamy i wrzucamy do pozostałych składników. Doprawiamy kurkumą.

Mięso kroimy w cienkie plasterki, przekładamy do marynaty. Miskę wstawiamy do lodówki przynajmniej na godzinę.

Ananasa obieramy i kroimy w kostkę. Mięso zwijamy w ślimaczki i nakładamy na patyczki na zmianę z ananasem

podziel się: