Powrót do listy

Szaszłyki z kurczakiem z ananasem

Szaszłyki z kurczakiem z ananasem | autor: Piotr Żagiell
Szaszłyki z kurczakiem z ananasem
Składniki:
1pierś z kurczaka
1 ananas

Marynata:

200 ml mleczka kokosowego
1 mały korzeń imbiru
1 płaska łyżeczka kurkumy
1 ząbek czosnku
garść świeżej kolendry
patyczki do szaszłyków
 
Przygotowanie:
Do miski wlewamy mleko kokosowe. Imbir i czosnek kroimy w plasterki. Dodajemy do mleka. Kolendrę siekamy i wrzucamy do pozostałych składników. Doprawiamy kurkumą.
Mięso kroimy w cienkie plasterki, przekładamy do marynaty. Miskę wstawiamy do lodówki przynajmniej na godzinę.
 

Ananasa obieramy i kroimy w kostkę.  Mięso zwijamy w ślimaczki i nakładamy na patyczki na  zmianę z ananasem