Ziemniaki pieczone w kociołku

Ziemniaki pieczone w kociołku
Ziemniaki pieczone w kociołku
Źródło: LUKASZ KALINOWSKI
Ziemniaki pieczone w kociołku

Składniki:

ziemniaki

marchewka

cebula

natka pietruszki

boczek wędzony

kiełbasa

liście z kapusty

1/2 smalcu

Przygotowanie:

Kroimy składniki ziemniaki w ćwiartki, marchewkę w krążki, cebule w piórka, natkę pietruszki siekamy, boczek wędzony i kiełbasę w plasterki.

Układamy warstwowo w garnku; ziemniaki, marchewkę, cebulę (solimy, pieprzymy) boczek, kiełbasę, układamy w takiej kolejności aż się skończą składniki.

Na wierzch dajemy smalec i przykrywamy liśćmi z kapusty

Źródło zdjęcia głównego: LUKASZ KALINOWSKI

podziel się: