Powrót do listy

Ziołowo - szparagowe pesto z orzechami laskowymi

ziołowo szparagowe pesto
Ziołowo - szparagowe pesto z orzechami laskowymi
dodatek do:
-        kopytka marchewkowe z młodą cukinią
-        chleb z garnka zawijany z pesto
  • orzechy laskowe
  • szparagi
  • kostki lodu
  • woda
  • mięta
  • lubczyk
  • bazylia
  • natka pietruszki
  • czosnek
  • skórka z cytryny
  • ser grana padano
  • sól
  • syrop z agawy
  • oliwa
Połowę orzechów laskowych wstawić do pieca i podpiec ok 15 min aż lekko się zrumienią. Przełożyć wszystkie orzechy do melaksera, sparzone szparagi, kostki lodu, wodę, miętę, lubczyk, bazylię, natkę, czosnek, skórkę z cytryny, grana padano, sól, syrop z agawy. Zmiksować, spróbować i doprawić lub poprawić konsystencję. Pesto rozlać do foremek na kostki lodu, zalać cienką warstwą oliwy i zamrozić.