Ziołowo - szparagowe pesto z orzechami laskowymi

ziołowo szparagowe pesto
ziołowo szparagowe pesto
Ziołowo - szparagowe pesto z orzechami laskowymi

dodatek do:

- kopytka marchewkowe z młodą cukinią

- chleb z garnka zawijany z pesto

  • orzechy laskowe
    • szparagi
      • kostki lodu
        • woda
          • mięta
            • lubczyk
              • bazylia
                • natka pietruszki
                  • czosnek
                    • skórka z cytryny
                      • ser grana padano
                        • sól
                          • syrop z agawy
                            • oliwa

                              Połowę orzechów laskowych wstawić do pieca i podpiec ok 15 min aż lekko się zrumienią. Przełożyć wszystkie orzechy do melaksera, sparzone szparagi, kostki lodu, wodę, miętę, lubczyk, bazylię, natkę, czosnek, skórkę z cytryny, grana padano, sól, syrop z agawy. Zmiksować, spróbować i doprawić lub poprawić konsystencję. Pesto rozlać do foremek na kostki lodu, zalać cienką warstwą oliwy i zamrozić.

                              podziel się: